Automafiji iz Hercegovine određen pritvor od mjesec dana

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenima Goranu Nižiću, Marku Nižiću, Jozi Markiću, Ferdi Vukoji, Mihaelu Menalu i Željku Brkiću, donio rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužiteljstva, te je prema osumnjičenima određen pritvor od mjesec dana koji može trajati do 20. ožujka ili do nove odluke Suda.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili kaznena djela za koje se terete, te im je odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjega, osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak odnosno naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i sudionike, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od ponavljanja kaznenih djela.

Goran Nižić, Marko Nižić, Jozo Markić, Ferdo Vukoja, Mihael Menalo i Željko Brkić osumnjičeni su da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima krijumčarenje i kaznenim djelom teška krađa, priopćeno je iz Suda BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.