Autocesta stiže do Mostara, počinju radovi od 25 mil. eura

S međunarodnog graničnog prijelaza Bijača do Mostara uskoro će se moći doći autocestom.

Naime, jučer je u Mostaru potpisan ugovor o izgradnji dionice Mostar jug – Počitelj, poddionica Buna – Počitelj, piše Večernji list BiH.

Ugovor su potpisali direktor JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Terzić, direktor Heringa d.d. Široki Brijeg Ladislav Bevanda te federalni ministar prometa i veza Denis Lasić.

Riječ je o dionici dugoj nešto više od sedam kilometara, a vrijednost radova na njezinoj izgradnji iznosit će 25,692.383,53 eura.

Veliko gradilište

Nadam se da ćemo do kraja ljeta imati još ugovora na području koridora Vc, od Svilaje pa sve do juga Hercegovine, i da će tako Hercegovina na koridoru Vc postati ozbiljno gradilište, kazao je ministar Lasić.

Podsjetivši na brojne opstrukcije koje su se događale u natječajnim procedurama, ističe kako je zadovoljstvo potpisati ugovor u Hercegovini koja će, kako naglašava, postati veliko gradilište na koridoru Vc.

Direktor Heringa d.d. Široki Brijeg Ladislav Bevanda, koji se obvezao radove na spomenutoj dionici koridora Vc završiti u roku od 18 mjeseci, ističe kako je prerano da išta o tome još govori.

Trkači govore kad dođu na cilj, i ja ću govoriti kad i ako dođem na cilj, kazao je Bevanda.

Širokobriješki Hering potpisao ugovor za poddionicu Buna – Počitelj

Direktor JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Terzić je, izrazivši zadovoljstvo potpisanim ugovorom, podsjetio kako je do toga došlo nakon usvajanja Zakona o trošarinama na gorivo, što je prošle godine bio zaustavljen proces.

Počitelj – Zvirovići

Bez ikakvih negativnih konotacija odabrali smo izvođača radova, nadam se da će u roku od 18 mjeseci kao ozbiljan graditelj gospodin Bevanda imati puno više za reći,  kazao je Terzić.

Istaknuo je kako se do sredine lipnja očekuje raspisivanje natječaja za dionicu Počitelj – Zvirovići i da se trenutačno radi evaluacija natječajne dokumentacije.

Svečanom potpisivanju ugovora nazočio je direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Ian Brown koji je ovaj projekt ocijenio vrlo značajnim za čitavu regiju.

Da bi Europska banka odobrila sredstva, trebalo je prvo usvojiti zakon i izvršiti povećanje trošarina na gorivo. Čim se taj ugovor usvojio, proces je urađen najbrže što je moguće.

Što se tiče evaluacije natječaja, čitav taj proces je trajao na ozbiljan i brz način i zato smo svi ovdje prisustvovali na potpisivanju ugovora – kazao je Brown. Inače, sredstva za ovaj dio autoceste osigurana su preko Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Prije tri godina digli trosarine za autoput 0,01KM po litri plus jos 10 feninga i sada koliko? Dodatnih 10 20 feninga, ko ce znat?! Mi nikad nemamo zalihe kad nafta poskupljuje ali kad pada cijena onda se zadrzi veca cijena jer vidi cuda tada imamo zalihe. Narode moj, a i ova druga naroda, mi vracano dugove drzave MMF-u kroz namete na gorivu, cigaretama i stalnom povecanju poreza na place! Da su te novce potrosili za sto su ih namijenjli – svaka cast ali nitko ne zna di su te pare … znam samo da ih mi vracamo kroz spomenute namete.. svadjaju se oko nacionalnih pitanja, ok, trebamo imati svoj entitet ali kako se ne svadjaju kad se zaduzuju u ime nas gradjana!? Zasto to mediji ne objave? Zato sto su mediji njihovi! Ma… pfuj BiH! FUJJJJJ!

  • Čoviću ,Lasiću kada će konačno brza cesta preko Širokog prema Zagvozdu ,muljatori u maniri Titinih jazavaca ponovo izolirate zap. Hercegovinu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.