Austrija planira zabraniti skup u Bleiburgu

Odbor za unutarnje poslove austrijskog parlamenta odlučio je zatražiti od ministra unutarnjih poslova da zabrani okupljanje u Bleiburgu.

Proizlazi to iz rezolucije koju je odbor usvojio u četvrtak, a kojom se ministar unutarnjih poslova poziva da zabrani okupljanje u skladu sa zakonom o skupštini, piše Večernji list.

Bilo je krajnje vrijeme da Ministarstvo unutarnjih poslova udovolji zahtjevu za zabranu sukladno zakonu o skupštini. Austrija ima posebno osjetljivu političku zadaću koju mora izvršiti zbog zajedničke odgovornosti za najmračnije poglavlje naše povijesti, tijekom zločina nacional socijalizma i treba se suprotstaviti svakoj naznaci fašizma, kazao je guverner Koruške Peter Kaiser (SPÖ).

Ruke države Koruške su vezane i uvijek je bilo jasno da samo Ministarstvo unutarnjih poslova može utjecati na “hrvatski skup”. Zabrana ne bi utjecala na misu.

Komemoracija za žrtve Bleiburga mogla bi se ubuduće stalno održavati u Udbini, kao u pandemiji. U tom smjeru su, kad se i službeno povuklo pitanje zabrane komemoracije, razmišljali i u Hrvatskom saboru.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Tko je svojevremeno izvršio aneksiju Hrvatske i BiH, austrija, dakle tko su fašisti austrija, tko je pokrenuo prvi i drugi svjetski rat, i austrija, tko je fašist austrija.

  • To dovoljno govori kave političare imaju Hrvati da niti najveću tragediju odnosno mjesto od kojeg je počeo genocid koji se u vrlo kratkom vremenu proveo nad Hrvatskim narodom nisu u mogućnosti sačuvati kao mjesto na kojem se spominjemo naše narodne tragedije. Najveća tragedija je što nikada nije usvojen zakon o lustraciji i što smo izloženi sinovima komunista i udbaša ili još aktuelnih prije navedenih da upravljaju našim resursima. Najveći broj spomenutih je upravo u HDZ-u posebno u Hercegovini. Neka nam je dragi Bog na pomoći.

  • Za to se rukama i nogama bore djeca i unuci partizana krvavih ruku. Uzalud vam krvnici nikad ne imali mira pa da mi je i vlastiti did. Isto tako krvnik Tito, Hitler, Staljin, Marks, Engels, Buš, Putin, i svi koji posežu za tuđim teritorijem, tuđom kućom, zemljom, neka nemaju mira.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.