Austrija: Od 1. listopada na snazi zabrana prekrivanja lica na javnim mjestima

Zakon o zabrani prekrivanja lica na javnom mjestu, koji je poznat i kao “zakon o zabrani burke“, u Austriji na snagu stupa 1. listopada, a policija u toj zemlji najavila je da će provesti kampanju upoznavanja javnosti sa sadržajem tog zakona, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo unutarnjih poslova Austrije priopćilo je da će pripadnici policije provesti kampanju upoznavanja građana sa zabranom nošenja vela preko lica koji onemogućava prepoznavanje osobe koja ga nosi.

Policija će u gradovima i u zračnim lukama dijeliti brošure u kojima je na njemačkom, engleskom, turskom i arapskom jeziku pojašnjen sadržaj zakona koji je izazvao velike rasprave u Austriji i šire.

U slučaju nepoštivanja te zabrane, od narednog mjeseca će austrijska policija izdavati novčane kazne u vrijednosti od 150 eura, a u slučaju da osobe i dalje odbiju otkriti lice prijeti im privođenje u policijsku stanicu.

Zabrana vela na licu u Austriji odnosit će se na sva javna mjesta, uključujući sva sredstva javnog prijevoza.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • U BiH-ni,burke,šerijat je postao legalan ,svi ovamo nama ,samo naprijed…Bakir piše Kolindi,Cerić,Reuf Bajrović,Kavazović,Mektić,neki vehabija,selefija iz Maoče selo Ošve čak je i poziva u to selo da dođe sa min.Mektićem.Pa koji je to apsurd da svi isto govore,misle i napadaju presj.EH-ke.Iz ovoga svega je vidljivo gdje živimo,sa kim živimo i što je normalno u BiH-ni i prihvatljivo a što ne…Svi protiv RH-ke i Kolinde od Reisa,člana presjedništva iz reda bošnjačkog naroda,bivšeg reisa min.sigurnosti i vehabija,selefija sa bradama koji je sebi uzeo za pravo da poziva presj.u Maoču ,mjesto gdje su ISILOVE zastave normalna pojava…Kuku nama gdje smo..

Komentiraj: