Australski tinejdžer hakirao Apple i ukrao hrpu dokumenata: “Obožava tu tvrtku” – Jabuka.tv

Australski tinejdžer hakirao Apple i ukrao hrpu dokumenata: “Obožava tu tvrtku”

Tinejdžer iz Melbournea hakirao je sigurnosne sustave Applea i ukrao 90 gigabajta dokumenata “jer obožava tvrtku i sanjao je o radu za nju”, javljaju australski mediji.

Šesnaestogodišnjak iz Melbournea priznao je na sudu u četvrtak da je hakirao sustave tvrtke Apple nekoliko puta u godinu dana te ukrao 90 gigabajta dokumenata, objavio je australski The Age.

“Pristupao je i računima korisnika”

Tinejdžer je dokumente spremio u mapu na računalu koju je nazvao “hacky hack hack”. Apple je izjavio da podaci korisnika nisu ugroženi, ali The Age navodi da je tinejdžer pristupao i računima korisnika.

Prema izjavama na sudu, tvrtka je prijavila hakiranje FBI-u čim ga je otkrila i istragu je preuzela australska savezna policija (AFP). Službenici su u pretresu tinejdžerovog doma pronašli dva laptopa sa serijskim brojevima koji odgovaraju onima na uređajima koji su hakirali Apple.

Zaplijenjen je i mobitel te tvrdi disk, a utvrđeno je i da IP adresa odgovara onoj u hakiranju tvrtke, izjavio je tužitelj na sudu.

“Toliko je poznat u hakerskoj zajednici da je rizično spominjati detalje slučaja”

The Age je objavio da se tinejdžer hvalio svojim aktivnostima na internetu putem poruka na WhatsAppu. Njegov odvjetnik izjavio je da je hakirao Apple “jer obožava tu tvrtku i sanjao je o radu za nju”.

Dodao je da je tinejdžer postao “toliko poznat u međunarodnoj hakerskoj zajednici da bi ga samo spominjanje detalja slučaja moglo izložiti riziku”. Njegovo ime nije objavljeno iz pravnih razloga, a sudska presuda očekuje se 20. rujna, piše Index.hr.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.