Na Sveučilištu u Mostaru i Farmaceutski fakultet

Sveučilište u Mostaru  dobilo je  svoju jedanaestu članicu-Farmaceutski fakultet, za čije prve polaznike je upravo raspisan natječaj.

Inicijativa za pokretanje ovog fakulteta potekla je prije nekoliko godina, no tek sada su se stekli minimalni uvjeti za otvaranje.

“Ideja je krenula od PMF-a i Medicinskog fakulteta u Mostaru prije nekoliko godina, jer su se uvidjele potrebe za farmaceutskim kadrom u ovoj regiji.Nažalost u prvu godinu bit će moguće upisati samo šesnaest studenata i svi će imati status redovnog studenta“, pojasnila je prva dekanica Farmaceutskog fakulteta dr. Monika Tomić, inače pročelnica Klinike za unutarnje bolesti SKB Mostar.


Na natječaj za upis na ovaj fakultet mogu se prijaviti svi učenici koji su završili četverogodišnju školu. Razredbeni postupak  održati će se 13. rujna u 11 sati u prostorijama Fakulteta zdravstvenih studija u Mostaru. Očekuje se velika zainteresiranost, a cijena semestra je 1500 KM.Nastava će se izvoditi na PMF-u i na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Program nastave je usklađen s programom nastave Farmaceutskog fakulteta u Zagrebu.

Detaljnije o Farmaceutskom fakultetu u Mostaru  i natječaju doznajte u AUDIO razgovoru s dr. Monikom Tomić.

(www.rdv.ba)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.