Audi predstavio 300 KS snažnu S izvedbu | Jabuka.tv

Audi predstavio 300 KS snažnu S izvedbu

Nakon što su prije nekoliko tjedana u Audiju predstavili osvježenu verziju svojeg malog SUV modela Q2, sada je došao red na vrhunac ponude.

Riječ je naravno o izvedbi sa oznakom S u nazivu, a koja je, na sreću svih ljubitelja benzinaca, i dalje pogonjena dobro poznatim 2.0 TFSI turbobenzincem snage 300 KS uz 400 Nm okretnog momenta. Brojke? Ubrzanje ovog agresivno dizajniranog modela do stotke iznosi 4,9 sekundi, a maksimalna brzina ograničena je na 250 km/h.

A riječ agresivno koristimo budući da je SQ2 u odnosu na obični Q2 dobio nove odbojnike, nova naplatke, difuzor i čak četiri nastavka novog ispušnog sustava.

Tako je odmah jasno da je riječ o S modelu, a to potvrđuju i znakovi koji se nalaze na prednjem i stražnjem dijelu. Tu su i novi naplaci, a sve je upotpunjeno sportskim ovjesom koji spušta podnicu za dodatnih 20 mm u odnosu na “obični” Q2.

LED svjetla dolaze serijski, dok se opcijski nude dobro poznata Matrix LED svjetla s dinamičnim pokazivačima smjera.

Ispred vozača se nalazi virtualni kokpit sa novim “Sport” zaslonom, a za potpuni dojam brine se opcijski Bang & Olufsen glazbeni sustav. Tu je naravno i niz sigurnosnih sustava koji se nude i kod obične verzije, piše Jutarnji.hr.

Automobil je će uskoro biti moguće i naručiti, a isporuke se očekuju početkom 2021. godine. U Njemačkoj automobil starta na 45.700 eura, no kod nas će ta cifra biti veća zbog visokih trošarina.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: