Audi A4 i A6 nudit će se isključivo s električnim pogonom – Jabuka.tv

Audi A4 i A6 nudit će se isključivo s električnim pogonom

Audijeve popularne limuzine će se nuditi isključivo u kombinaciji električnog pogona.

Još donedavno su njemački reprezentativni modeli u kombinaciji dizelskog pogona bili standard i san mnogih, a onda su zakon i trendovi prebacili većinu na benzin. Tako je i sada, uz veći ili manji upliv hibridnih tehnologija, no ni tu nije kraj.

Vjerovali ili ne, Audijevi modeli A4 i A6 će se nuditi isključivo s električnim pogonom. I to je potvrdio sam šef Audija Markus Duesmann za njemački Manager Magazin, piše T3N. Pritom imate još vremena jer se to neće dogoditi do kraja ovog desetljeća.

Duesmann naglašava kako je tranzicija na električnu energiju bitna i mora se dogoditi što prije. Hibride i plug-in hibride vidi kao zastarjelu tehnologiju, prenosi Index.hr.

Nove generacije spomenutih modela na tržište dolaze 2023. godine, a nudit će i električne izvedbe. Međutim, klasični motor će ostati u igri još neko vrijeme, baš kao i hibridi. U pogledu dizajna pak ne očekujte velike promjene. Bit će to moderniji i agresivniji izgled, ali i dalje vrlo prepoznatljiv.

A kad je ekstravagancija u pitanju, Duesmann je tu jasan. Dalje od A8 u limuzinskom i Q7 u SUV segmentu se neće ići. Međutim, projekt Artemis je živ i serijsku izvedbu ćemo ugledati 2024. godine.

(www.jabuka.tv | Foto: Audi)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.