ATP Queen's Club: Lopez u izvrsnom finalu nadvisio Čilića | Jabuka.tv

ATP Queen’s Club: Lopez u izvrsnom finalu nadvisio Čilića

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio osvojiti svoj drugi naslov u Queen’s Clubu, bolji od njega bio je nakon dva i pol sata igre Španjolac Feliciano Lopez sa 4:6, 7:6 (2) i 7:6 (8).

Do pobjede je Lopez stigao iako tijekom čitavog dvoboja nije niti jednom oduzeo servis Čiliću, imao je samo jednu break-loptu i to u sedmoj igri prvoga seta, koju je Čilić spasio sjajnim servisom.

Najbolji hrvatski igrač dobio je prvi set sa 6:4 oduzevši servis Lopezu u 10. igri. Čilić je napokon povezao nekoliko odličnih reterna i time razoružao Lopeza ostavivši ga u toj igri bez osvojenog poena.

Mogao je Čilić prelomiti dvoboj u drugoj igri drugoga seta, kada je stigao do dvije break-lopte, no na drugu je promašio forhend iz izgledne prilike. Malo tko je mogao pretpostaviti da će to ujedno biti i posljednja prilika za break ne samo za Čilića, već i u čitavom susretu. Do kraja drugog seta oba su igrača držala svoj servis, a u 13. igri je Lopez bio mnogo bolji. Odlično je servirao, dok je Čilić napravio nekoliko netipičnih pogrešaka pa se ušlo u treći set, javlja Hina.

Niti jedan igrač nije popustio niti u odlučujućoj dionici, pa se drugi put u meču krenulo u 13. igru.

U njoj je pogodio Marin sjajan forhend na crtu i 21. asom poveo 6-5, osiguravši svoju jedinu meč-loptu. Nakon sjajne izmjene spasio ju je Lopez i izjednačio na 6-6. Marin je spasio asom Lopezovu meč-loptu, a onda mu je neforsiranim promašajem omogućio vodstvo 7-8 i još jednu meč-loptu, ali na njegovom servisu.

Izvukao se izlaskom na mrežu (8-8), no asom si je Španjolac osigurao još jednu, treću, a onda je na drugom servisu opet pogriješio Čilić i 35-godišnji Lopez osvojio je svoj šesti ATP naslov u karijeri.

Čilić i Lopez su do sada igrali međusobno osam puta, a vodi Čilić s 5-3 u pobjedama. Čilić je dobio posljednja četiri meča, te oba igrana u Queen’s Clubu 2016. i 2013. godine.

Čilić je Queen’s osvojio 2012. godina, a godinu kasnije u tome ga je spriječio Andy Murray.

Čiliću je ovo bio 29. finale u karijeri te treći na travi, sva tri igrao je u Queensu. U 29 finala osvojio je 17 titula, a zadnji je naslov osvojio u svibnju u Istanbulu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: