Atletičari se žale na vrućine u Dohi i poručuju: Postali smo zamorci

Ženski maraton održat će se na Svjetskom prvenstvu u Dohi kao što je i planirano danas u 23.59 sati po lokalnom vremenu usprkos velikim vrućinama, poručili su iz Međunarodne atletske federacije (IAAF).

IAAF je objavio kako bi za vrijeme utrke temperatura trebala biti oko 30 stupnjeva Celzijusa, što je unutar raspona od 28 do 30,9 stupnjeva koji je predviđen i planiran u posljednjih šest mjeseci, poručili su iz krovne atletske federacije.

IAAF je ostavio malo prostora za promjene oko početka utrke. Konačna odluka o startu bit će donesena do 22.30 sati po lokalnom vremenu na preporuku zdravstvenog delegata za natjecanje, Stephana Bermona, koji također, može ukloniti bilo kojeg sportaša s startne liste ako mu prijeti opasnost po zdravlje.

Maraton će se održati usred noći. Sve nacionalne federacije u posljednjih su šest mjeseci bile informirane o svim važnijim događajima, kao i o stalnoj suradnji između IAAF-ove medicinske komisije i liječnika nacionalnih reprezentacija. Uvelike smo povećali broj osvježavajućih mjesta, te broj medicinskog osoblja, poručili su iz IAAF-a.

Međutim, nisu svi mirno prihvatili ovu odluku.

Zar misle da smo budale. Na stadionu je OK, ali izvan stadiona gdje se održava maraton i utrke u brzom hodanju bit će oko 30 stupnjeva. Stigao sam u odličnoj formi, no sada mi je žao što sam ovdje. Postali smo zamorci, rekao je svjetski prvak u brzom hodanju Francuz Yohann Diniz.

Sutra nema strategije. Cilj će biti pokušati izdržati ove klimatske uvjete, dodao je 41-godišnji Francuz.

Na startu ženskog maratona trebale bi se pojaviti i dvije hrvatske atletičarke Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro. Nažalost, Nikolina Šustić Stanković je morala odustati od nastupa nakon što se otrovala zbog čega završila u bolnici.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.