Asja i dalje blokirana: U pogone ulazi novi zakupnik

Ulaz u krug upravne zgrade i pogona tvrtke Asja na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu blokiran je od srijede 9. prosinca te im je onemogućen rad. Tvrtku Asja, registriranu za proizvodnju mesa i mesnih prerađevina čiji je vlasnik Turčin Sadik Sezer, blokirali su predstavnici tvrtke zakupodavca ALPEN-MIT.

Predstavnici tvrtke zakupodavca ALPEN-MIT automobilima su zapriječili ulaze u krug tvrtke, a jedino je osoblju tvrtke Asja dopušten ulaz u upravnu zgradu.

”Samo našem osoblju i djelatnicima zaštitarske tvrtke je dopušten ulaz u upravnu zgradu, ali nismo u mogućnosti uvoziti novu sirovinu u prerađivački pogon niti možemo izvoziti išta iz tvornice odnosno kruga tvrtke. ALPEN-MIT je jednostrano raskinuo ugovor, a mi smo podnijeli tužbu u Općinskom sudu Široki Brijeg. Ugovor koji smo sklopili sa zakupodavcem ALPEN-MIT stupio je na snagu tek u ožujku 2015. godine jer se navodi da će ugovor stupiti tek kada dobijemo sve potrebne dozvole. Ugovor je potpisan na neodređeno vrijeme sa stavkom od minimalno godinu dana. Mi ćemo se boriti svim pravnim sredstvima kako bi riješili ovu situaciju,” izjavili su za portal Jabuka.tv iz tvrtke Asja.

Kontaktirali smo i zakupodavca tvrtku ALPEN-MIT koji pak tvrde da je ugovor prekinut zbog nepoštivanja obveza te su najavili da će kroz sljedećih nekoliko dana u pogone na Visokoj Glavici ”useliti” novi zakupnik.

”Ugovor s tvrtkom Asja prekinuli smo 5. listopada 2015. godine jer oni nisu poštivali ugovor, a pogoni su trenutno izdani novom zakupniku Mesnoj industriji Rakitno koja će za par dana useliti u pogon na Visokoj Glavici. Što se tiče sudskog postupka, mi još ništa nismo zaprimili po pitanju njihove tužbe. Tvrtka ALPEN-MIT podnijela je kaznenu prijavu protiv Sadika Sezera jer je neovlašteno razbio brave na objektu zaključane od strane ALPEN-MIT. Važno je istaknuti da je tvrtka Asja zakupila samo pogon, a ne i upravnu zgradu. Predlagali smo da to riješimo na fin način, ali Sezer je to odbijao. Činjenica je da tvrtka Asja nije ništa radila, a k tomu nisu poštivali ugovorne obveze odnosno nisu održavali pogon,” izjavili su za portal Jabuka.tv iz tvrtke APLEN-MIT.

Izgleda da će na Visokoj Glavici sljedećih dana ostati ”status quo”, a kako će se situacija rasplesti tijekom sljedećeg tjedna, kada je najavljen ulazak Mesne industrije Rakitno u pogone gdje se i dalje nalazi tvrtka Asja, ostaje nam vidjeti.

(www.jabuka.tv)


39 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.