Ashdown: Rusija želi BiH uvući u širu ukrajinsku krizu

U britanskom Domu lordova održana je rasprava na kojoj je govoreno i o Bosni i Hercegovini. Zastupnik tog doma Paddy Ashdown pitao je baronesu Sayeedi Warsi, ministricu u britanskom ministarstvu vanjskih poslova, što će ta država, kao i Europska unija, uraditi.

”Jeste li svjesni dokaza koji su izbili na površinu, da se Rusija sada izravno miješa u domaće stvari Bosne i Hercegovine na način koji jedino može utjecati na poticanje secesionističkih tendencija bosanskih Srba? S obzirom na krhkost BiH, njenu povijest, zar to nije pokušaj da se BiH uvuče u širu ukrajinsku krizu, što bi bio čin strašne neodgovornosti? Što će vlada Velike Britanije uraditi da ohrabri EU da poduzme snažnije korake u vezi s ovim”,pitao je Ashdown.

Warsi odgovorila je da je Ashdown izuzetno dobar poznavatelj prilika u BiH i na Balkanu, navodi Dnevni avaz.

”Dio naših diplomatskih napora ide u pravcu da se spriječi eventualno daljnje širenje ukrajinske krize. Postoje istinske zabrinutosti iz usporedbi koje Rusija izvlači iz područja koja su ”sporna” i situacije na Krimu. Smatram da Europa mora nastaviti s naporima da se riješe otvorena pitanja na Balkanu i ne smije dopustiti da se ta dva pitanja miješaju”,odgovorila je Warsi.

(Dnevni-list.ba)

Nema komentara

  • Šta radi Amerika ili Velika Britanija zadnjih 23 godine već se stalno izravno miješa u domaće stvari BiH, ili je to njima dozvoljeno a Rusiji nije. Može li netko razumno objasniti razlike između Kosova, Krima, Katalonije, RS, HR HB, Škotske…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.