Argeta BiH izvozit će svoje proizvode u 13 zemalja EU

Kompanija Argeta BiH je u ovoj godini proizvela 6.000 tona gotovih proizvoda koji su plasirani na tržište, a time su i dodatno učvrstili svoju poziciju regionalnog lidera po prodaji u kategoriji pašteta.

Potvrdu napora i uspjeha zaposlenika kompanije Argeta BiH okrunila je dozvola za izvoz njihovih mesnih proizvoda u zemlje Europske unije, prenosi Faktor.ba.

Prvi izvoz mesnih okusa u zemlje EU očekuje se početkom studenog. Osim zemalja u koje trenutno plasiraju svoje proizvode (Srbija, Makedonija, Crna Gora, Albanija) izvozit će se i u Sloveniju, Hrvatsku, Austriju, Francusku, Nizozemsku, Belgiju, Luksemburg, Irsku i Veliku Brtianiju, što je ukupno 13 izvoznih tržišta.

Posebna je to pohvala i za uzgajivače peradi u BiH jer Argeta BiH u proizvodnji koristi sirovine domaćih proizvođača. Povećanje obujma proizvodnje znači otvaranje novih radnih mjesta za sve u lancu, od dobavljača sirovina do prozvodnje.

Konstantna ulaganja u proizvodne procese i ljude su urodili plodom. Proizvodni proces u tvornici u Hadžićima je najmoderniji i visokotehnološki, sve je strogo kontrolirano prateći vrhunske standarde, od ulaza sirovine do trenutka zatvaranja pakiranja i skladištenja. Na ovo su u Argeti BiH posebno ponosni. Kada se sve ovo ima na umu onda i ne čudi činjenica da se svake sekunde negdje u svijetu proda 4,4 paštete Argeta.

Osim mesnih pašteta od mesa peradi u 2019. godini Argeta je u svojoj tvornici u Hadžićima započela i proizvodnju ribljih okusa, njih ukupno pet, kojima se, osim tržišta Bosne i Hercegovine, snabdijevaju tržišta regije i EU. Argeta BiH osnovana je prije 13 godina u općini Hadići, zapošljava 120 radnika, a u prozvodnji koristi 90 posto domaćih sirovina renomiranih proizvođača kokošijeg mesa, ulja, vode, soli.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • Zar postoje budale koje će kupiti Argetine otrove, uglavnom paštete od godinu dana stare i pokvarene piletine iz Koreje? fuuuuuuuuuuuuj!

  • Jedina normalna pasteta .. Pa nijedna nije zdrava ako ćemo o zdravlju…I ovaj sto komentira se napravio kao neka druga je zdravija pašteta bolja perad…mačku o rep ti to

   • za ti iznad: Ti si tutkum. Argeta je nekad bila slovenska tvornica. Ali, Slovenija nije mogla u EU dok se ne riješi “prljave industrije” gdje je spadala i Argeta (na vrhu liste). Rasklošili su je i prenijeli u Blažuj ili tu negdje. Glavna joj je sirovina polupokvarenao kokošje meso s Dalekoga istoka (koje tamo ne mogu prodati). Meso dolazi u kontejnerima na brodovima do ploča, nakon nekoliko mjeseci plovidbe. onda se prekrcava u vlak i šalje u tvornicu. Da su inspekcije normalne, ovo smeće ne bi dolazilona naše stolove. PS: Jedan od suvlasnika je Haris Silajdžić, a njemu inspekcije gledaju kroz prste. Pa vi jedite narode.

  • Najjače mi je kad ovako seljak busne s informacijom… medvjede jedan veze ti nemaš odakle šta dolazi i kako se pravi… bitno je da si pljunuo na izvozni artikal iz BIH…

 • Argeta bolja nego ova sranja redom.Bravo za argetu. U Njemackoj je vec sto put provjerena..ko i sve ostalo..Na balkan proizvodima i švabe u redu stoje( Real većinom)
  Bravo

 • DI TAMO?? KO TO ?? O CEMU TI, PARTIZANCICU I yugonostslgicaru PISES?? DI TAMO?? RUKOM ODMANU: CIM CUJU : balkan; ! TO SU LOPOVI; PRIVARANTI! NERADNICI! AKO TEBI GODI DA TI KAZU DA SI SA BALKANA:: MENI NE! COBANE JEDAN!! JA DO MORA DVAJES MINUTA, DO balkana PET DANA! ZATO : ODJEBI!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.