Apple značajno otežao posao neovlaštenim servisima

Ako neovlašteni serviseri ne znaju ukloniti mikrokontroler s oštećenog zaslona i premjestiti ga na novi, Face ID na novim iPhone 13 modelima prestat će raditi

Apple je novom iPhone 13 serijom odlučio značajno otežati neovlaštenim servisima zamjenu zaslona, pa ako želite da vam FaceID ostane u funkciji, serviseri će trebati znati mikro lemiti i uspješno premjestiti maleni mikrokontroler s originalnog zaslona na novi.

Jedan od najčešćih pothvata na pametnim telefonima tako postaje puno teži za neovlaštene servisere, dok oni ovlašteni nemaju tih problema, jer imaju pristup softveru pomoću kojeg iPhone 13 može prihvatiti novi zaslon s nekoliko klikova miša, doznaje iFixit.

Na YouTube kanalu iCorrect, osvanuo je i prikaz novog procesa zamjene zaslona, koji će, kako se čini, zahtijevati posebnu opremu, mirnu ruku, ali i više vremena.

Apple već duže vrijeme ”tjera” ljude od neovlaštenih servisa, pa su tako još 2019. godine počeli s prikazivanjem upozoravajućih poruka na nekim iPhoneima, ako se korisnik odlučio na zamjenu baterije ili zaslona, piše The Verge.

Serviseri uglavnom nađu način za zaobići tvrtkina ograničenja, no ovoga je puta situacija nešto drugačija, pa će korisnici s neispravnim ili razbijenim zaslonima morati pronaći servis koji može delikatno zamijeniti mikrokontroler, platiti više za ovlašteni popravak ili jednostavno žrtvovati Face ID, prenio je Bug.hr.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.