Apple priprema savitljivi telefon, no ima i jedno iznenađenje

Glasine o Appleovom savitljivim telefonu već su kružile mrežom proteklih godinu-dvije, a da Cookova tvrtka zaista radi na takvom uređaju, potvrdio je i poznati analitičar Ming-Chi Kuo.

No njegovi izvori govore kako će Apple u borbu za osvajanje tog tržišta krenuti s prilično drukčijom taktikom u odnosu na konkurente.

Njihov iPhone Foldable (ili kako će se već zvati), pored klasičnog glavnog ekrana koji će se moći savijati, imat će i dodatni ekran, ali ne LCD ili OLED, već – E ink ekran.

Riječ je o vrsti ekrana na kojoj je prikaz sličan prikazu na novinskom papiru i takav ekran koristi Amazon na svojim čitačima e-knjiga Kindle. Dok Kindle koristi crno-bijeli ekran, iPhone bi trebao koristiti E Ink ekran u boji. Takvi su ekrani, naglašavaju na The Vergeu, u odnosu na klasične ekrane slabije responzivni i prikazuju manje boja, no ono što je važno jest da su – štedljiviji. Upravo je to razlog zbog kojeg je Apple, čini se, spreman na kompromis s takvim ekranom.

U kompaniji vjeruju kako će korisnici ionako za sve važne stvari na tom uređaju koristiti veliki savitljivi ekran, dok će im vanjski ekran ionako koristiti za prikaz nekakvih obavijesti i manje važnih stvari za koje kvaliteta samog ekrana nije toliko bitna.

Upravo zbog toga Kuo vjeruje da su E Ink ekrani idealni kao sekundarni ekrani savitljivih telefona tako da Cookova kompanija s ovim novitetom možda pokrene novi trend na tržištu, prenosi Zimo.hr.

Kada ćemo moći vidjeti kakav uređaj Apple priprema, nije poznato, no čini se da to neće biti tako skoro. Prema nekim prijašnjim podacima, Appleov savitljivi uređaj dijagonale ekrana oko 9 inča ne treba očekivati prije 2025. godine, a navodno pripremaju i još jedan veći uređaj dijagonale ekrana 20 inča kada se otvori. Takav uređaj na tržištu bi se pojavio 2026. ili kasnije.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.