Apple priprema promjene na iPhoneu 16 kako bi još bolje konkurirao Samsungu

Ostalo je još malo više od tri mjeseca do predstavljanja nove generacije iPhonea, a na mreži već neko vrijeme kruže glasine o modelima koje će Apple predstaviti 2024. godine.

Prema tim informacijama, Cookova kompanija za iPhone 16 Pro i Pro Max priprema još jedno povećanje dijagonale ekrana pa bi ti ekrani trebali biti malo veći od 6,2, odnosno 6,8 inča.

Podsjetimo, Apple je zadnji put povećao dijagonalu ekrana na modelima iz serije iPhone 12 koje je predstavio u rujnu 2020. godine i čini se kako u budućnosti više ne trebamo očekivati značajna povećanja jer u tom slučaju telefoni više ne bi mogli stati u džepove.

Umjesto toga, oni koji žele telefone s još većim ekranima vjerojatno će se odlučiti za neki od modela telefona s fleksibilnim ekranima. Na jednom takvom radi i Apple, no pitanje je kada će ga predstaviti, piše Zimo.hr.

Objavljene nove informacije o telefonu koji bi trebao konkurirati iPhoneu

Što se novog povećanja ekrana na modelima iz serije iPhone 16 tiče, razlozi za to su prilično zanimljivi. Analitičar Mark Gurman tako kaže kako jedan od razloga leži u konkurenciji, točnije u – Samsungu. Njihov posljednji model Galaxy S23 Ultra ima ekran dijagonale 6,8 inča, dok model S23 Plus ima 6,6-inčni ekran. Za one koji žele top-modele telefona, a prioritet su im ekrani, oni bi se upravo zbog toga mogli odlučiti za uređaje južnokorejske kompanije u odnosu na Apple.

Također, još jedan razlog povećanja veličine ekrana, a time i samih telefona jest što će tako omogućiti više prostora u kućištu za još bolje komponente. Spominju se općenito veći senzor za glavnu kameru, periskopska kamera koju bi Apple mogao postaviti u oba modela iz serije iPhone 16 Pro ili samo model Max te, naravno, još veća baterija.

Kako naglašavaju na stranici Phone Arena, broj korisnika koji Androide zamjenjuju iPhoneom sve je veći, a dodavanje nekih opcija koje već imaju najbolji telefoni koje pokreće Googleov mobilni OS moglo bi samo ubrzati tu tranziciju, prenio je Zimo.hr.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.