Apple prestaje proizvoditi čak dva iPhonea, pogledajte koja!

BlueFin Research je izdao svoj izvještaj o predviđenoj poslovnoj politici Applea za drugu polovicu ove godine te u njoj otkrio svoju viziju Appleove proizvodnje i fokusa na temelju trenutnih brojki. Očekuje se da će Apple tijekom druge polovice tekuće godine preokrenuti svoj fokus na nadolazeća tri iPhone telefona za koje se očekuje da će uskoro i predstaviti.

Kako se očekuje da će Apple svu marketinšku silu koju imaju preokrenuti na spomenute nadolazeće uređaje, neki iPhone modeli će se ipak prestati proizvoditi. Radi se naravno o iPhone SE modelu te trenutno “najboljem” iPhoneu X. Za iPhone SE kraj proizvodnje ne čudi mnogo s obzirom na to da se radi o starijem i itekako nepopularnom uređaju. Trebao je to biti iPhone u starom kućištu (za ljubitelje old-school uređaja).

Ono što je začuđujuće, je zasićenje publike “inovacijama”, nevoljkost skretanja na novu formulu, ili kombinacija ovih stvari što je rezultiralo slabijom prodajom iPhonea X. Ovaj uređaj koji je slavio obljetnicu iPhonea je trebao biti najpoželjniji uređaj na Appleovim policama, ali se predviđa da će Apple prestati proizvoditi upravo ovaj model u svrhu reguliranja troškova proizvodnje i mijenjanja fokusa na nove uređaje, piše Balkangadgets.com.

Tako će Apple moći ispuniti ciljanih 91 milijun prodanih uređaja i pripremiti se za planirana 92 milijuna novih iPhonea koliko Apple planira isporučiti. Kako ove godine Apple nije oborio nikakve rekorde u prodaji, nadaju se da će upravo radi toga što korisnici iPhonea prošle i početkom ove godine nisu nadogradili svoje uređaje, to učiniti za iduću seriju koja će im možda moći ponuditi i nešto novo. BlueFin napominje da se obustavljanje proizvodnje iPhone 8 i 8 Plus definitivno neće dogoditi jer im ti uređaji trenutno drže znatan udio u prodaji.

       (www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.