Apple najavio novi virtualni događaj, vjerojatno bez iPhonea 12

Apple je na svojim stranicama, u sekciji “evenata”, aktivirao stranicu koja najavljuje novi medijski događaj.

Appleov event održat će se potpuno online, bit će riječ o prijenosu konferencije za medije iz Apple Parka, a kako je prva polovica rujna, očekuje se da će na ovom događaju biti predstavljeni hardverski noviteti za ovu sezonu. Sve će se zbiti 15. rujna u 19:00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Samo iPad i Apple Watch

Tradicionalno bismo od Applea očekivali da u prvom ili drugom tjednu rujna predstavi nove iPhone, no ovoga puta to, kako se sada čini, neće biti slučaj. Ovaj događaj nazvan je Vrijeme leti (Time flies), a nekoliko je leakera na društvenim mrežama objavilo da će sljedećeg utorka biti predstavljeni samo nova linija iPada te Apple Watch Series 6.

U prilog ovoj informaciji ide i činjenica da je na Appleovom webshopu u više zemalja sadašnja generacija njihovog pametnog sata, Series 5, odnedavno označena kao nedostupna. Osim iPada i Apple Watcha 15. rujna nas appleovci možda iznenade i nekim drugim komadom hardvera – novim slušalicama, AirTags privjescima za praćenje lokacije izgubljenih stvari, i sličnim dodacima, piše Bug.hr.

A što je s iPhoneom?

Od ranije znamo da je proizvodnja novih iPhonea zapela zbog pandemije koronavirusa, te da će njihovo lansiranje biti odgođeno nekoliko tjedana. To bi značilo da će linija iPhone 12 biti na tržištu sredinom ili krajem listopada, možda i kasnije – pa za sada izgleda da će Apple za njih organizirati zasebno online predstavljanje.

Prema za sada dostupnim (neslužbenim) informacijama, iPhone 12 bi trebao tako dobiti svoj vlastiti event, nekada sredinom sljedećeg mjeseca, a u prodaju bi trebali stići najkasnije do 19. listopada. Kad je riječ o iPhone 12 Pro varijantama, one će biti predstavljene vjerojatno na istom događaju, ali će isporuke biti odgođene za studeni.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.