Aplikacija HP za slanje gotovine u Hrvatsku, BiH, Srbiju i Crnu Goru

Financijski servisi koji se mogu koristiti izravno s pametnog telefona danas su postali sasvim uobičajeni, a tom se trendu pridružila i Hrvatska Pošta kroz aplikaciju PostCash.

U suštini je to moderna inačica poštanske uputnice temeljem koje se u poštanskim uredima može podizati gotovina, a bez obzira na to da postoji niz fintech servisa koji na različit način omogućuj slanje novca, PostCash može biti zanimljiv.

Čitavu je stvar zapravo prilično jednostavno koristiti, a nakon same instalacije aplikacije i verifikacije broja telefona i adrese e-pošte, potrebno je dodati i bankovnu karticu.

Nakon toga samo valja naznačiti kome se želi poslati novac, a prije nego što se transakcija provede, automatski će biti izračunata naknada. Ona može iznositi maksimalnih 295 kn za 7.200 kn koliko se može poslati u jednom danu (mjesečno se ne može poslati više od 70.000 kn po pojedinom korisniku kao pošiljatelju i naručitelju).

Ono što PostCash čini drukčijim od klasičnih fintech servisa, činjenica je da će primatelji podizati gotovinu u bilo kojem poštanskom uredu, ali će pri tome morati popuniti obrazac za primitak novca i predočiti valjani identifikacijski dokument te imati podatke o uputnici koje će dobiti od pošiljatelja.

Novac se može podići već u roku od 30 minuta te do 30 dana od datuma uplate, a ako se novac ne podigne, može biti vraćen pošiljatelju, prenosi Bug.hr.

Osim toga, PostCash se može koristiti u Hrvatskoj, ali i u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a prije nego što se ova usluga počne koristiti, uputno je pročitati uvjete korištenja te se informirati o naknadama za slanje novca u Hrvatskoj te za slanje novca međunarodnom poštanskom uputnicom.

PostCash – novac iz EU konačno dostupan građanima BiH

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.