Aplikacija Google Messages instalirana više od milijardu puta

Messages, Googleova aplikacija za razmjenu SMS-ova i trenutačnih poruka bilježi sve veću popularnost, a prema internetskoj stranici 9to5Google aplikacija je doživjela 1 milijardu instalacija na uređajima baziranim na operativnom sustavu Android.

To je značajan uspjeh za aplikaciju s obzirom da ona ne dolazi predinstaliranana većini uređaja kao što je slučaj s nekim drugim aplikacijama već je predinstalirana na samo nekoliko uređaja kao što su Google Pixel telefoni.

Aplikacija podržava RCS ili Rich Communication Services, standard koji je stvoren kao moguća zamjena za klasičnu SMS tehnologiju te podržava funkcionalnosti kao što su grupni chat i razmjena GIF-ova što je obično karakteristika koju sadrže servisi za razmjenu poruka preko Interneta (na primjer Facebook Messenger).

Valja napomenuti kako podrška za RCS varira od regije do regije te također ovisi o telekomunikacijskom operateru korisnika.Aplikaciju Google Messages odnosno Poruke moguće je preuzeti sa službene Google Play trgovine aplikacija, piše Bug.hr.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.