Apel građanima Gruda da ne pale vatru na otvorenom

U općini Grude u posljednjih nekoliko dana registrirano je preko 10 požara, stoga općinski Stožer civilne zaštite građanima upućuje apel i upozorenje da ne pale vatru na otvorenom.

Većinom su gorjeli trava, nisko raslinje i šuma, a nažalost imali smo i jedan požar sa smrtnim ishodom. PVP Grude zajedno s DVD i mještanima već nekoliko dana su stalno na terenu u saniranju požarišta. Upozoravamo građane da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre na otvorenom, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Općine Grude.

Pozivaju sve na pridržavanje mjera zaštite od požara te poručuju kako će se na taj način najbolje sačuvati materijalni i ljudski potencijali vatrogasaca i drugih koji su angažirani na sanaciji požarišta.

Posebno skrećemo pozornost građanima da ako nastane požar koji bi kao posljedicu imao veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote da su za to, u skladu s kaznenim zakonom, predviđene sankcije, stoji u priopćenju kojeg potpisuje zapovjednik Stožera civilne zaštite Općine Grude Ljubo Grizelj.

(www.jabuka.tv)
5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.