Antonio Sesar izabran za predsjednika sabora Hrvatske zajednice Herceg-Bosne

Antonio Sesar izabran je za predsjednika sabora Hrvatske zajednice Herceg-Bosne na održanom IV. saboru u srijedu u Mostaru.

Saboru je nazočilo oko 90 izaslanika, dužnosnika hrvatskog naroda sa svih razina vlasti, predsjednici stranaka, predstavnici crkve, kulturnih i obrazovnih institucija, braniteljskih udruga, gospodarstvenici te gosti.

Uz predsjednika sabora Hrvatske zajednice Herceg-Bosne Sesara, za dopredsjednike su izabrani: Josip Jerković, Dražen Trlin i Ilija Cvitanović. Također danas je izabrano i 11 članova Glavnog vijeća: Ivo Andrić Lužanski, Vlado Šoljić, Darijana Filipović, Lidija Bradara, Ljerka Ostojić, Nikica Tomić, Jasna Zlomislić, Ivica Karlović, Marijan Biškić, Ivan Jozić i Mile Lasić.

Prisutnima se, uz ostale, obratio i predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović.

Proživjeli smo 28 godina koje su iza nas i možemo iskazati ponos za to vrijeme i mudre odluke koje smo donosili da bi smo sačuvali i zaštitili hrvatski narod, kazao je Čović, prenosi Vecernji.ba. Naglasio je kako je na prostorima gdje žive Hrvati i gdje je djelovala ova zajednica, hrvatski narod se i očuvao, suveren i jednakopravan.

Za ona područja gdje nismo mogli organizirati ovaj sustav, imali smo progone, izgnanstva i težak povratak, i danas su ta područja prazna i oslobođena djelovanja hrvatskog nacionalnog interesa, kazao je Čović.

Trebamo očuvati nešto što je prevrijedno a to je ovo ime Herceg Bosna.

Ono što smo napravili od 2003. do danas, kada je u pitanju Hrvatski narodni sabor, okupili smo sve političke subjekte u BiH koji imaju bilo kakav legitimitet od općinske, županijske, entitetske razine i danas činimo jednu veliku obitelj u zajedništvu HNS-a. Želim da na ovom saboru izaberemo adekvatno vodstvo prije svega predsjednika sabora koji može predvoditi kako bi sve dok se ne izborimo za svoju potpunu jednakopravnost na cijelom prostoru BiH predstavljene kroz legitimne predstavnike Hrvata u svakoj razini. Do tog vremena moramo do kraja organizirati HZ HB i sve druge institucije Hrvatskog naroda i tražiti zajedništvo, poručio je Čović na kraju svog obraćanja.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Ono sto nisu uspjeli srbi i muslimani tokom 90 tih,uspjelo je vama i vasoj politici pa nas je danas manje nego ikad na svojim ognjistima.Hvala

    13
    3
  • Ma koji Sabor,a jos vise koje Herceg Bosne?Sram vas bilo!Mora se kugla zemaljska prolumbat vise od vaseg lopovluka kurvaluka kradje i svega drugog nemorala!Daj kad imate m.d. izdajte neki dokumenat sa tim znakom Herceg Bosne.To ste samo izmislili da muzete lovu!Sto mi obicni Hrvati imamo od toga Sabora?Ako cemo mi koji smo se ISKRENO borili za tu tkz.Hrceg Bosnu i Vi kod Boga u isti tor,e ne znam bas?!Daj vise napustite nas i pustite da zivimo ko normalan narod.a ne ko debili!Pok.vam dusi sokolovi Hrvatski,a vi se stidite ogavna gospodo!

    13
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.