Antonija Stupar Jurkin: Koliko se život mijenja kad postaneš mama

Antoniju Stupar Jurkin već niz godina gotovo svakodnevno viđamo na malim ekranima, a u naše domove trenutno ulazi kroz format RTL-ove emisije Sve u 6, koja nas vodi kroz teme o kojima svi raspravljamo u krugu obitelji, prijatelja ili jednostavno uz popodnevnu kavu. No, osim što je naša poznata voditeljica, Antonija je i dvostruka mama, 6-godišnjoj Paoli i 3-godišnjem Ivanu. O svojim životnim ulogama, djeci i njihovim zanimacijama te najdražim trenucima provedenim u društvu obitelji, Antonija Stupar Jurkin otkrila je više u razgovoru za Journal.hr.

Koliko se tvoj život promijenio otkako je u njega ušla Paola, a zatim i Ivano?

U potpunosti se promijenio od kada sam dobila djecu. Apsolutno u pozitivnom smislu. Osjećam se divno od kada ih imam i shvatila sam da su sve brige koje sam imala prije njih ravne nuli. Shvatila sam da su mi oni najveće bogatstvo i briga, i to ona slatka briga. Ima teških momenata kada te dan uzme, posao i neke tekuće situacije, ali onda na kraju dana shvatiš da sve ima smisla zbog njih i da sada živim i radim zbog njih i za njih.

Je li ti lakše sada kada su veći ili ipak vrijedi ona ‘manje dijete, manja briga’? Na koje izazove nailaziš kako tvoji klinci rastu?

Ne želim se tješiti u stilu ‘bit će lakše kad prosjedi’, ‘bit će lakše kad prohoda’, ‘kad izađe zub’, jer teško je i kasnije. Svaka dob nosi svoje brige, sumnje. Borimo se zajedno svakim danom i pokušavam uživati u svakom trenutku. Iskreno, prebrzo sve to prođe. Nevjerojatno je kako jedva čekaš prvi rođendan, drugi rođendan pa vrtić i odjednom se dogodi da mi prvo dijete već kreće u školu. Kada se to dogodilo? Stvarno smatram da se ne treba opterećivati, brinuti se oko djece je sasvim normalno, jer svi brinemo, ali moramo biti svjesni da sve prođe i kada se sjetimo shvatimo da smo se bespotrebno opterećivali, no sada u glavi s mišlju – kako je to bilo bez potrebe.

Skoro svakodnevno te viđamo na malim ekranima, u RTL-ovoj emisiji Sve u 6. Kako bi opisala način na koji balansiraš između obitelji i karijere?

Stvar je u dobroj organizaciji. Organizacija je pola posla, ako ne i većina posla. Sve se da dogovoriti i izbalansirati.

Što ti djeca obično kažu kada te vide na televiziji? Kako uopće percipiraju tvoj posao?

Iskreno, uopće im nije to neka špica, kažu evo mame ili dvije mame, jedna tu s njima i jedna na ekranu. I to je to, zatim nastave sa svojim aktivnostima.

Kakvi su Paola i Ivano karakterno i na koga od vas roditelja više ‘vuku’?

Paola je miks karaktera mog muža i kreativnosti na mene. Ivano je još malo premali da bi mogli procijeniti.

Kako bi opisala sebe kao mamu? Jesi li sklona popuštanju?

Definitivno me znaju potkupiti, ali pokušavam ih zeznuti u smislu ‘može nešto, ali prvo pospremi za sobom’ ili ‘prvo ručak, zatim slatko’ i tako. Pokušavam izvesti da je vuk sit, a koza cijela :).

Jesu li tvoji klinci već izrazili smisao za neku aktivnost? Kakav je općenito tvoj stav prema poticanju djece na sportove i druge aktivnosti?

Paola je definitivno plesačica, luda je za plesom. Ivano je još premalen, ali sigurna sam da će biti nekakav sport u igri. Apsolutni sam pobornik da se djeca moraju baviti svime što ih veseli, da isprobavaju, da pokušavaju… Da se igraju i da uživaju.

Čime te njih dvoje najviše mogu iznenaditi?

Najviše me iznenade kada me bespogovorno slušaju. To je definitivno neprocjenjiv trenutak spoznaje da se sva borba ‘morate slušati mamu’ nekada stvarno isplati.

Kakvi su kao brat i sestra?

Divni su, jako se vole. Paola je jako brižna sestra, ne da na brata, uvijek ga brani. Znaju se oni međusobno i posvađati, ali jako stoje jedan iza drugoga. Baš su pravi brat i sestra.

Koja vam je omiljena obiteljska zanimacija? Kako se trudiš provesti zajedničko vrijeme?

Najviše volim vikende kada odemo na male izlete i kada smo u prirodi.

Postoje li neki trenuci i neka svakodnevna rutina s obitelji koju ne bi mijenjala ni za što?

To su definitivno trenuci kada dođem doma s posla i kada me zagrle pa onda krene kaos. Ne bih to mijenjala ni za što na svijetu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.