Anto Marinčić gost književne večeri u Ljubuškom

Javna ustanova “Kulturno-športski centar” Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s čitateljskim klubom “Tvrđava”, organizira književnu večer na kojoj će gost biti književnik Anto Marinčić.

Ujedno, na književnoj večeri nazočit će i književnici Mate Grbavac i Ivan Sivrić, koji će dati svoj osvrt na književni opus Ante Marinčića.

Književna večer će se upriličiti u petak 16. studenoga 2018. godine, s početkom u 19:30 sati, u prostorijama Knjižnice Ljubuški.

Ukratko o književniku:

Anto Marinčić rođen je 22. studenoga 1954. u Čustom Brdu u općini Maglaj, a koje danas pripada općini Žepče. Osnovnu školu završio je u Čustom Brdu i Maglaju, a srednju u Maglaju. Po zanimanju je strojar visokotlačnih kotlova ATK (sa automatskom termičkom komandom) i parnih turbina. Sudionik je Domovinskog rata te javnoga, kulturnoga i političkoga života.

Piše pjesme i prozne tekstove, književne i novinske. Djela su mu objavljivana u listovima, časopisima i zbornicima: Natronu, Unicepu, Radu, Tinu, Osvitu, Hrvatskoj riječi, Katoličkom tjedniku, Večernjem listu, australskom Hrvatskom Vjesniku.

Na natječaju RO “Natron” 1981., povodom 30. godina postojanja “Natrona” dobitnik I. nagrade za literarni rad. Na “Napretkovom” natječaju za kratku priču, u Žepču 2002., dobitnik III nagrade. Na natječaju međunarodnog instituta za književnost ERATO, pjesma JEKA uvrštena mu je u knjigu najljepših lirskih pjesama povodom tog natječaja. Suradnik je na scenariju za dokumentarni film Žepče na rijeci Bosni koji je HRT prikazao 1996. Na natječaju Federalnog ministarstva obrazovanja, Odjela za kinematografiju, otkupljen mu je scenarij za dokumentarni film “Ima l’ igdje ljepšeg kraja?”.

Živi u Čustom Brdu, općina Žepče. Od 2002. do 2013. redovito je pisao za “Hrvatsko slovo”, a od 2009. ima svoju kolumnu u australskom Hrvatskom Vjesniku.

Do sada je objavio: “S onu stranu”, “Općina Žepče ili ključ za funkcioniranje F BiH”, “Upravljanje krizom”, “Na izvoru strasti”, “Mudžahedinova žena”, “Kad ćeš naučiti?”, “Bicikl”, “Majstor iluzija”, “Rafaelo”, “Umri prije smrti”, “Rebro” i dr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.