Antiteroristička akcija u Belgiji, dvoje poginulih

Belgijska policija ubila je dva muškarca koja su otvorila vatru na snage sigurnosti tijekom jedne od više akcija protiv grupe koja se pripremala da izvede terorističke napade velikih razmjera, izjavio je savezni tužitelj Eric Van der Sypt.

Sypt je na konferenciji za novinare rekao da je treći muškarac uhićen tijekom operacije u istočnom gradu Verviersu.

“Za sada nije utvrđena izravna veza sa napadima prošlog tjedna u Parizu. Nijedan policajac nije ozlijeđen u ovoj operaciji”, rekao je on. Sypt kaže da su osumnjičeni otvorili vatru na policijske specijalne snage prije nego su neutralizirani.

Verviers se nalazi oko 110 km od Brisela. Prema navodima medija, dvojica ubijenih pripadaju džihadističkoj ćeliji koji su se nedavno vratili iz Sirije kako bi pripremili napade u Europi. Vjeruje se da je u Belgiji, koja je dugo bila dom velikoj populaciji Muslimana, veliki broj građana koji su se otišli boriti na Bliski istok.

Dvije osobe su ubijene u antiterorističkoj akciji u Belgiji, a jedna osoba je teško ozlijeđena, javlja BBC. Nekoliko osoba je uhićeno, prenosi ‘Guardian’, a objavio je B92. Do incidenta je došlo u istočnom belgijskom gradu Verviers. Policija je potvrdila da su dvije osobe poginule, prenosi ‘Guardian’.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.