Anti smartphone: Telefon za sve one koji žele uživati u životu

Američka kompanija Light lani je predstavila svoj prvi anti smartphone, minimalistički telefon bez interneta, aplikacija i svega što dolazi uz moderne pametne telefone. Ideja kreatora je bila da svoj telefon ostavite doma, kako bi uz Light Phone više uživali u životu.

Ove su godine početkom ožujka predstavili nasljednika, Light Phone 2, telefon u kojem su odlučili nadograditi originalnu ideju kako bi telefon imao nešto više mogućnosti i bio praktičniji u svakodnevnom životu. A usred skandala sa hakiranjem i brisanjem Facebook profila, nekako se čini kao odlična opcija za one koji žele odmor od društvenih mreža, ali i velikih ekrana i utjecaja koji višesatno gledanje u njih ostavlja na naš mozak, pišu 24sata.hr.

Druga generacija telefona dijeli jednostavan i prilično elegantan dizajn s prethodnikom, ali sada su ugradili E-ink ekran osjetljiv na dodir, što znači odličnu vidljivost i malu potrošnju energije. Telefon koji je velik poput kreditne kartice i tanak samo 6,5 mm, dobio je 4G podršku te mogućnost da šaljete tekstualne poruke, što je ipak jedna od važnijih funkcija tipičnog telefona.

Novi telefon ima i alarm, veći zvučnik, USB-C konektor za punjenje te tipke sa strane koje služe za navigaciju. Kako je i telefon u razvoju, kreatori navode da bi mogli dodati još neke od pametnijih funkcija, ako će biti moguće ili ako će imati smisla. Tu se navodi vrijeme, navigacija, glasovne upute, kalkulator…

Light je dosad skupio 1,24 milijuna dolara na Indiegogo kampanji (pet puta više od cilja), a u prodaji bi ga trebali očekivati sljedeće godine. Kako još traje kampanja, telefon se može kupiti za 250 dolara, dok bi mu kasnije cijena trebala biti 400.

E sad, je li nešto manje od 400 KM, odnosno 1.500 kuna, previše za ovakav uređaj ostaje na kupcu. Razumljivo je zašto bi mnogima bilo teško zamisliti danas da ovakav telefon koriste kao primarni uređaj, kad koristimo hrpu različitih aplikacija samo da bi ostali u kontaktu sa svim ljudima u životu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.