Ante Pokrajčić pobjednik treće “Posuške desetke”

Posuška desetka, treće međunarodno natjecanje u trčanju u Posušju okupilo je u nedjelju oko 200 trkača svih uzrasta.

Trčale su se tri utrke, za odrasle utrka od 10 kilometara koja je okupila 62 trkača, štafetna utrka koja je okupila 12 parova trkača i dječja utrka koja je okupila u više uzrasta oko 130 djece.

Treće natjecanje u trčanju u Posušju pod nazivom Posuška desetka okupilo je 45 trkača, a osvojio je natjecanje u muškoj konkurenciji Ante Pokrajčić. On je do cilja stigao za nešto više od 35 minuta i 59 sekundi. Vinko Sliško osvojio drugo mjesto utrke i stigao je do cilja za 37 minuta 39 sekundi. Treće mjesto utrke osvojio je Josip Martinović iz Tomislavgrada.

U ženskoj konkurenciji ove utrke natjecalo se 17 žena. Prvo mjesto osvojila je Emina Alagić iz Sarajeva kojoj je trebalo nešto više od 40 minuta i 1 sekunda da stigne do cilja i istriči 10 kilometara. Ona je u cilj ušla četvrta po redu ukupno, a prva u ženskoj konkurenciji. Drugo je mjesto osvojila Dijana Manđeralo, treće mjesto je osvojila Anđela Talić.

Najbrži Posušanin ove godine je bio Boris Čamber kojemu je trebalo 45 minuta da istrči zadanu stazu, a najbrža Posušanka Ana Dumančić koja je strčala za sat i 19 sekundi. Zanimljivo je i da su njih dvoje i prošle godine bili najbrži Posušanin i Posušanka.

Foto: Radio Posušje

Druga kategorija utrke koja se održala bila je štafetna. Također se trčalo 10 kilometar, odnosno parovi po 5 kilometara svaki, a osvojili su je ekipa Dream Tim iz Imotskog Tomislav Kopač i Marko Lončar Pendo koji su istrčali za 41 minutu i 29 sekundi. Drugo mjesto u štafetnoj utrci osvojila je ekipa Štafeta snova u sastavu Slaven Džalto i Ivan Lončar, a treće ekipa Posušje u sastavu Ante Pavković i Marko Begić.

U ženskoj štafeti je bile su dvije ekipe. Prvo mjesto osvojila je ekipa Duvanjke iz Atletskog kluba Puls iz Tomislavgrada u sastavu Josipa Baković i Matija Drmić koje su istrčale 52 minute i 51 sekundu, a drugo mjesto osvojila ekipa Rama u srcu u sastavu Antea Pavličević i Kristina Zečević, javlja Radio Posušje.

Podijeljene su i nagrade u mix štafeti. Bila su dva para. Prva je bila u ovoj kategoriji ekipa pod nazivom TNT Talić u sastavu Anđela Talić i Marin Talić koja je istrčala za 48 minuta i 35 sekundi. Druga je bila ekipa Krunino prvo postolje u sastavu Aneta Pavličević i Krunoslav Džalto.

Utrke djece bile su podijeljena po starosnoj dobi.

Prva kategorija 2021.-2019. godište: Prvo mjesto u ovom uzrastu u kategoriji djevojčica osvojila je Valentina Maras, drugo mjesto osvojila je Anja Ivanković, a treće mjesto Sara Mrvelj. U kategoriji dječaka u ovom uzrastu prvo mjesto osvojio je Adrian Pokrajčić, drugo Matej Tomić, a treće Matej Pavković.

Foto: Radio Posušje

Druga kategorija 2018.-2017 godište: Prvo mjesto među djevojčicama osvojila je Elena Zlopaša, drugo Ela Tomić, a treće Elena Jakšić. Prvo mjesto u ovom uzrastu dječaka osvojio je Marko Pokrajčić, drugo mjesto Mate Biško, a treće Matej Ivan Bešlić.

Treća kategorija 2016.-2015 godište: Prvo mjesto osvojila je u kategoriji djevojčica Simona Bešlić, drugo Petra Bago, a treće Mia Jurišić. U kategoriji dječaka, prvo mjesto osvojio je Josip Pavković, drugo mjesto Vinko Pokrajčić, a treće Pavao Galić.

Četvrta kategorija 2014.-2013. godište: Prvo mjesto u kategoriji djevojčica osvojila je Ariela Ćizmić, drugo mjesto Lana Manđeralo, a treće Lorena Manđeralo. U kategoriji dječaka, prvo mjesto osvojio je David Rezo, drugo mjesto Zvonko Jukić, a treće Filip Kajić.

Peta kategorija 2012.-2011. godište: Prvo mjesto u kategoriji djevojčica ovoga uzrasta osvojila je Marta Oreč, drugo mjesto Aneta Pavličević, a treće mjesto Ana Jukić. U kategoriji dječaka, prvo mjesto osvojio je Ivan Jukić, drugo Zoran Ramljak, a treće Viktor Dilber.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.