Anonymousi objavili rat Katoličkoj crkvi

Anonymous Group je 2. ožujka srušio tri internetske stranice u SAD-u povezane s Katoličkom crkvom. Ovaj napad u javnosti je ostao gotovo sasvim neprimijećen, sve dok o njemu jučer nije izvijestio Christian Post.

Hakirane su tri američke crkvene stranice iz North Caroline: Bethel Outreach International Church, Charlotte International Church i Crossfire Ministries. Na sve su tri stranice Anonymousi, koji su se svojim pothvatom pohvalili na Twitteru, ostavili i 30-minutni video s YouTubea naslovljen “Richard Dawkins: An Atheist’s Call to Arms”.

Richard Dawkins jedan je od najpoznatijih svjetskih znanstvenika. Ovaj ugledni evolucijski biolog, koji je zbog svog djelovanja zaradio nadimak “Darwinov buldog”, jedan je od istaknutijih predstavnika pokreta “novog ateizma”, zajedno s Danielom Dennetom, Samom Harrisom i nedavno preminulim Christopherom Hitchensom.

“Religija je bolest koja stvara mržnju i nesnošljivost, bolest koja tjera ljude u rat protiv svoje braće, bolest koja je došla na svijet vrlo davno, kad čovječanstvo još nije bilo educirano, bolest koja donosi lažnu nadu i suzbijanje sloboda vjernicima, a često još više terora i suzbijanja sloboda onima koji su se usudili ne vjerovati”.

Poruka je to koju su Anonymousi ostavili na sve tri hakirane stranice. Religija je, tvrde hakeri, uz svjetske vlade najveća kočnica napretku čovječanstva, institucija koja svojom samovoljom ograničava većinu, a moć daje u ruke odabrane nekolicine, prenosi Index.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.