Anonymousi hakirali stranicu predsjednika RH Ive Josipovića!

Nakon što je predsjednik Josipović stao u obranu ACTA-e, hakeri iz Anonymousa sinoć su hakirali internetsku stranicu predsjednik.hr. U poruci koju su poslali u našu redakciju kažu da su stranicu napali upravo zbog njegove podrške ovom kontraverznom sporazumu te su najavili nove napade uz poruku – Ivo Josipovic you should expect us!!!

Inače, iz hrvatske vlade, usprkos zanimanju javnosti, do sada nisu rekli ništa konkretno o ACTA-i, osim da će o njoj tek raspravljati u budućnosti te je upravo Josipović prvi koji je stao u obranu ovog sporazuma, piše Dnevnik.hr

On je rekao kako je ‘apsolutno nedopustivo da se naprosto krade s interneta. Mislim da je puno važnije razmisliti o tome kako da se za autorska djela nađe jedna pravična cijena’ te je dodao kako vjeruje da ne neće doći do narušavanja privatnosti niti kršenja ljudskih prava.

Predsjednik očigledno nije upoznat sa svime što se događalo oko donošenja ovog sporazuma jer je čak i predstavnik Europskog parlamenta koji je bio zadužen za njegov nadzor upozorio na brojne probleme i netransparentnost oko njegova donošenja te je podnio ostavku.

Zbog ovog sporazuma Anonymousi su napali internetske stranice i u drugim zemljama, održani su i prosvjedi u Poljskoj i Sloveniji, a prosvjed protiv ACTA-e sutra je najavljeni u Zagrebu, Osijeku i Rijeci.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.