Anonimna tvrtka besplatno uvodi bežični internet na kampus Sveučilišta u Mostaru

Za neka dva tjedna, studenti Sveučilišta u Mostaru na svojim bi fakultetima trebali imati ”wireless”. Na tom projektu rade članovi Studentskog zbora, koji su odlučili kako je krajnje vrijeme da se u ovoj visokoškolskoj ustanovi uvede trend besplatnog bežičnog pristupa internetu svim studentima.

Besplatni ”’wireless”

Prema riječima predsjednika ove studentske organizacije Vedrana Arapovića, čitav projekt je gotovo pa gotova stvar, s obzirom da je napravljen dogovor s određenom tvrtkom koja će besplatno odraditi čitav posao.

”Još se samo moramo dogovoriti s fakultetima koji nam trebaju dati dozvolu, i vjerujemo kako će bežični internet na kampusu bit dostupan već za neka dva tjedna”, kazao je Arapović za Pogled.ba.

Pored toga, Studentski zbor planira i nekoliko drugih projekata. Za dva do tri tjedna biti će provedena velika akcija čišćanja sveučilišnog kampusa, a u tijeku su i pregovori s glazbenim izvođačima koji će nastupati na ovogodišnjoj Brucošijadi, koja će se održati u listopadu.

”Izvođači će biti poznati uskoro. Brucošijada je planirana za 24. listopada, a još trebamo odlučiti točnu lokaciju. Pokušavamo se ukomponirati u naš financijski okvir. Nije nam cilj zarada, nastojimo samo ne otići u minus”, govori nam Arapović.

Popis stanovništva

Uoči provođenja popisa stanovništva u BiH, biti će organizirana svojevrsna kampanja o podizanju svijesti o važnosti istoga za Hrvatski narod u BiH, a koja će najvjerojatnije biti odrađena u vidu članaka koji će biti objavljeni na web stranici Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF).

Također su u planu i tečajevi engleskog i njemačkog jezika, o kojima će više informacija biti poznato nakon što službeno krene nova akademska godina.

(www.pogled.ba)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.