Anita Martinac u četvrtak predstavlja roman o Škriparima

Roman “Od Franje do Franje” mostarske književnice Anite Martinac bit će predstavljen u Širokom Brijegu u četvrtak 22. studenoga, s početkom u 19:30 sati.

Predstavljanje romana organizira Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, a održat će se u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg.

Ovaj zanimljivi roman uz prethodna dva romana “Medaljon” i “Posljednji” čini povijesnu trilogiju.

Roman posvećujem onima koji istinu ljube, žrtve ne zaboravljaju, oprost i pomirbu žude, djeluju u ime Boga i pravde i sve zbog čiste ljubavi rade, napisala je autorica na samom početku romana.

Nositelj radnje je Anica Škrobo, zapravo tipična hrvatska majka. Drugi svjetski rat “pozobao” joj je trojicu sinova, od kojih je najpoznatiji Vinko Škrobo, Škripar. Sa svojim prijateljima dugo je odolijevao jugokomunistima, a oni su i zbog toga nemilosrdno proganjali i ubijali hrvatski puk, naročito škriparske obitelji.

Roman Anite Martinac nije samo roman, on je prvenstveno povijesno djelo, dokument, koje na primjeru jedne obitelji nevjerojatnom realnošću oslikava nedaće hrvatskog naroda u Hercegovini, ali i Hrvatskoj od austro–ugarskih vremena do konačnog osamostaljenja Republike Hrvatske i Domovinskog rata, navedeno je u priopćenju.

Moderatorica predstavljanja bit će Željka Šaravanja.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.