Andrej Plenković u Mostaru: BiH je prioritet

Pored gospodarske suradnje naših dviju zemalja, neke od tema susreta bile su i euroatlantske integracije BiH, ali i izmjena Izbornog zakona u BiH.

Hrvatski član Predsjedništva BiH kazao je ovom prigodom kako je dosadašnja trgovinska razmjena veća od 2 milijarde eura izvrstan pokazatelj jačanja i daljnjeg razvitka gospodarskih veza. Napomenuo je kako su trenutačno predmet dogovora mnogobrojni projekti čija vrijednost premašuje milijardu eura.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković istaknuo je kako je Hrvatska do sada nebrojeno puta operativno, ne samo deklarativno, pokazala da joj je gospodarska suradnja s BiH prioritet, te će tako biti i u budućnosti.

Kazao je također, kada je pitanju europski put BiH, kako Hrvatska želi da se ubrza ritam približavanja Europskoj uniji, te će u tom smislu hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu nastaviti biti glas i odvjetnici daljnjeg proširenja.

Akademik Čović informirao je premijera Plenkovića i o nužnosti izmjena Izbornog zakona, te je istaknuo kako je neophodno osigurati legitimno predstavljanje naroda na svim razinama vlasti, uz poštivanje odluka Ustavnog suda i Suda za ljudska prava, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Plenki je briselska sluškinja i njemu su oni prioritet, nitko drugi. Hrvatski građani su ovce isto kao i mi Hrvati u BiH. Džaba nam što smo proživjeli grozote rata, što su naša braća i sestre stradavali i gubili živote kada iz toga NIŠTA NISMO NAUČILI. Znaci glupi smo, nemamo sposobnost učenja. Uporno se vjeruje političkim kurvama i iste kurvanjske stranke su na vlastima kako u RH tako i u BiH već 25 godina.
    Samo pogledavši sliku s članka dođe mi muka i cijeli sam dan nervozan.
    BiH i RH moraju jednostavno provesti lustraciju, pravu kvalitetnu proširenu lustraciju bez namještanja. Ali pošto je ovo Balkan svaka nada o poštenju odmah pada u vodu. Mi ne znamo bez korupcije i zato je ova politika samo refleksija naših mozgova.
    Mi smo glupi i gotovo, a političari koji imaju mozak i vlast koriste jedno i drugo na nemoralan način.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.