Andrej Plenković: Pelješki most će se graditi

Premijer Hrvatske Andrej Plenković odbacio je u petak mogućnost da BiH zaustavi izgradnju Pelješkog mosta, te poručio da će se taj projekt realizirati “i u suglasju s BiH stranom”, javlja Hina.

“Jednostavan odgovor je, nije”, odgovorio je premijer na pitanje Branka Bačića (HDZ) je li moguće da će BiH zaustaviti izgradnju mosta, a s obzirom na izjave koje stižu iz BiH, odnosno od vodstva SDA i Bakira Izetbegovića.

Pelješki je most, ističe, strateški i općeprihvaćen projekt, koji ima najveću vrijednost kada je riječ o sredstvima EU koja ga sufinancira sa 375 milijuna eura.

Svi iz Dubrovačko-neretvanske županije znaju što taj most znači, rekao je Plenković, uvjeren da bi i građani Neuma, pogotovo u turističkoj sezoni, profitirali kad bi postojao alternativni pravac.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Hoće, hoće, ako Alijin mali odobri. Uvodite rodnu ideologiju i genderizam, zabranjujete simbile domovinskog rata, koalirate sa rigidnom krajnjom ljevicom, gubite bitku sa hrvatskim narodom, ljubite Pupija u dupe, gubite Savudrijsku valu, Vučić i njegovi psi rata vam čitaju temeljne lekcije iz diplomacije, a vi kao pravi Hrvati, ŠUTITE.

  • Hm, nešto mi tu ne štima moj Plenki, ako ti ratna mornarica sa Miljacke i mornarički komandosi sa ratne fregate i mornaričke pješadije sa Vrbasa i Miljacke ne daju odobrenje….teško češ šti prošetat pelješkim mostom.Još ako razarači, podvodne podmornice i i nosači zrakoplova sa ratnog nosača zrakoplova Ban Kulin i njemu podložna fregata Sulejmana Veličanstvenog ….dođu ti u posjet , hm, hm, hm,,,nešto mi se pari da ti se ne piše dobro Plenki,,ha,ha.lol…

Komentiraj: