Anđelo Kvesić jedini Hrvat na Svjetskim igrama u Poljskoj: “Odlična je svaka medalja!”

U Poljskom gradu Wroclawu od 20. do 30. srpanja održavaju se Svjetske igre. Jedini hrvatski predstavnik na ovom prestižnom natjecanju je teškaš (+84kg) Anđelo Kvesić, osvajač svjetske bronce s posljednjega svjetskoga prvenstva.

Na turniru u svakoj kategoriji nastupa osam najboljih boraca prema pozivu Svjetske karate federacije, a temeljem plasmana s posljednjeg svjetskog prvenstva i trenutne ranking liste.

Ovaj turnir u jednu ruku poremetio je redovan Anđelov šestomjesečni plan priprema za olimpijske kvalifikacije te se program morao prilagoditi, a forma tempirati za ovaj nastup.

Njegov trener u K. K Hercegovina-Zagreb, Danijel Vučić, osvrnuo se na ovu činjenicu.

“Kroz ovaj ciklus treninga cijeli prvi tim je trenutno na bazičnoj pripremi, a Anđela smo izdvojili i vratili u karate treninge. Kroz specifičnu tehničko-taktičku karate pripremu pokušati ćemo koliko je moguće u ovom trenutku podići formu i postići maksimum u Poljskoj. Bez obzira na trenutno stanje, smatram da uz kombinaciju treninga i iskustva, Anđelo među karate elitom ima što reći, a u prilog tomu ide i njegovo visoko četvrto mjesto na Svjetskoj ranking listi” – rekao je Vučić.

“U ovim vrućim ljetnim danima doista nije lako brusiti formu za ovako veliko natjecanje, ali Anđelov motiv je neupitan kako bi još jednom pokazao da pripada samom vrhu teške kategorije” – dodaje on.

Sam Anđelo kaže: “Prvi puta ću nastupiti na takvom tipu natjecanja, očekujem vrhunsku organizaciju te druženje s ostalim vrhunskim sportašima. Naravno, što se tiče samoga natjecanja i izvedbe, dat ću sve od sebe kako bi što bolje predstavio i branio boje Hrvatske. S obzirom na to da je natjecanje izvan sezone i da smo u bazičnim pripremama teško se prebaciti na karate i izbrusiti formu za natjecanje. U Zagrebu je posljednjih dana dosita vruće i nije lako trenirati. Vjerujem da ćemo se još stići dodatno psihički pripremiti i motivirati, što će na kraju biti i najvažnije. Mogu reći kako bi bio zadovoljan s medaljom bilo kojega sjaja. U mojoj kategoriji treba istaknuti kako će nastupiti svjetski prvak iz Irana, Sajad Ganjzadah od kojeg sam izgubio na prošlom svjetskom prvenstvu, ali ubrzo nakon toga ga pobijedio na Grand prixu u Samoboru te europski prvak od prošle godine, osvajač brojnih medalja i natjecanja Nijemac, Jonatan Horne. Njih dvojica su mi najveća konkurencija” – kazao je Kvesić.

Uz Anđela, na natjecanje putuje izbornik muške reprezentacije Esad Garibović, a sam nastup prema rasporedu je  26. srpnja.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.