Amerikanci ulažu u rast i razvoj bh. kompanija

Vlada Sjedinjenih Američkih Država putem USAID projekta “Diaspora Invest” će podržati mikro, mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini putem programa tehničke asistencije.

Riječ je o mehanizmu koji omogućava kompanijama da predoče svoje potrebe u segmentu razvoja proizvodnih procesa i usluga, obuci osoblja, procesima pripreme za certifikaciju, online promociju, jačanje kapaciteta i pripreme za izvoz na međunarodna tržišta.

Projekt će evaluirati sve pristigle prijave do 30.11.2023. godine, nakon čega ćemo kontaktirati kompanije zainteresirane za suradnju i podršku. Važno je nagasiti da program podržava samo kompanije koje su registrirane u posljednjih šest godina, a kroz dalje faze evaluacije bit će potrebno da dokažu određenu poslovnu poveznicu sa bh. dijasporom ili građanima BiH koji su se vratili u zemlju u posljednjih pet godina, poručuju iz Projekta.

Kroz aktivnosti tehničke podrške USAID-a je samo u 2023. godini prošlo preko 80 kompanija, a pored direktnih mehanizama pomoći, projekat nudi i partnerstva kroz mentorski program i pripremu za izlazak na međunarodna tržišta.

Pozivu možete pristupiti popunjavanjem aplikacije na http://www.bit.ly/ta-diasporainvest, te pozivamo sve zainteresirane kompanije da to učine do 30. studenoga, za kada je zakazana procjena pristiglih prijava, zaključuju iz USAID-a.

Mikulić: Unaprjeđenje načina poslovanja u ŽZH stvorit će nove prigode za rast

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.