Amerikanci još čekaju rezultate izbora: Biden se jako pribiližio Trumpu u dvije ključne države | Jabuka.tv

Amerikanci još čekaju rezultate izbora: Biden se jako pribiližio Trumpu u dvije ključne države

Joe Biden danas bi mogao postati predsjednik SAD-a. Trumpova prednost u Goergiji pala je na ispod dvije tisuće glasova, a ona u Pennsylvaniji s više od 700 tisuća spustila se na 47 tisuća.

Današnji dan trebao bi donijeti konačni rasplet. Kandidat Demokratske stranke vodi u Arizoni s prednošću od 476 tisuća glasova i Nevadi gdje Trumpu bježi 11 tisuća. Borba se još vodi u Sjevernoj Karolini, a pobjeda Trumpa u Aljasci nije upitna, prenosi Klix.ba.

Biden je na sinoćnjem obraćanju kazao kako je američka nacija izrazila volju na izborima.

To je volja naroda, ničega i nikoga drugog. Svaki glas mora biti izbrojan i tako treba biti. Sada je potrebno malo strpljenja i tako je godinama u Americi. Nastavljamo se osjećati jako dobro kako trenutno stvari stoje po pitanju rezultata, kazao je on u obraćanju koje je imalo karakteristike državničkog.

Trump je kasnije nastavio negirati rezultate koje dolaze brojanjem glasova pristiglih poštom.

Ako prebrojite legalne glasove, ja pobjeđujem. Ako izbrojite ilegalne glasove i one koji su došli kasno, onda sam prevaren. U izbore se miješaju veliki mediji i velike kompanije, a koje imaju veze sa Demokratskom strankom, dok Republikanska stranka ima veze s običnim američkim radnicima, izjavio je on.

U Philadelphiji policija navodno istražuje dojavu o planu za napad na kongresni centar Pennsylvanija, gdje dužnosnici prebrojavaju glasačke listiće.

Posebno je zanimljivo da su tri velike američke TV kuće, nacionalne televizije, ABC, MSNBC i CBS prekinule Tumpovo obraćanje iz Bijele kuće čim je spomenuo da je on pobjednik izbora, to se dogodilo u desetoj sekundi njegova govora.

Ponovno smo u neobičnoj situaciji ne samo da moramo prekinuti predsjednika SAD-a, već da ga moramo korigirati, rekao je voditelj MSNBC-a Brian Williams.

Prema AP-u Biden ima prednost 264:214, dok oprezniji CNN, bez neizvjesne Arizone, ima 253:214. Za pobjedu treba 270 elektora.

Arizona nosi 11 elektora, Georgija 16, Pennsylvanijia 20, Sjeverna Karolina 15, a Nevada 6.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Ovi Bajdenovi glasaju tko Bakirovi i SDA. Sve posteno. Namire koliko im treba. Demokracija u Americi… Tko u Sarajevu i Federaciji…

  • Pa RADI PUTINA I RUSA I DOVODE BIDENA NA VLAST.ČAK SU I ŽIDOVI U AMERIKI SKONTALI KOLIKO JE SATI I DA IZRAEL NIJE VRIJEDAN NJIHOVA BOGATSTAVA , I STOGA SU GLA<AS DALI ONOJ OPCIJI KOJA ĆE POKUŠATI RUSIJU MATIRATI ŠTO ĆE IĆI DOSTA TEŠKO JER RUSIJA NIJE NI IRAN NI SJEVERNA KOREJA DA BI JOJ BILO TKO MOGAO PRIJETITI A DA NA SVOJOJ KOŽI NE OSJETI PROTUUDAR I TO BOLAN.
    STVARI SE ODVIJAJU KKAO MORAJU, NEKOME JE CILJ PONOVNO GURNUTI EUROPU U KRVOPROLIĆE KAO U ONA DVA SV.RATA.

    • Pitanje je ko će zaustavit Erdogana i Kinu, trenutno je jedino Trump sposoban. Ako dođe Biden, moraće Japan radit nešto na naoružavanju i to hitno.

Komentiraj: