Američki nogomet: Okršaj momčadi Sarajevo Spartansa i Dubrovnik Sharksa u Mostaru

Arena Sport Centar u Mostaru bit će mjesto susreta prijateljske utakmice između Sarajevo Spartansa i Dubrovnik Sharksa. Utakmica flag i tackle footballa igrat će se u nedjelju 7. svibnja, s početkom u 12 sati. Osim njih sudjelovat će i igrači iz Tuzle i Bijeljine.

Američki nogomet velika je nepoznanica kako u Europi tako i u Bosni i Hercegovini. No, grupa entuzijasta iz dana u dana sve više širi ovaj popularni sport iz Sjedinjenih Američkih Država i u naše zemlje. Sarajevo Spartansi jedan su od triju klubova koje trenutačno ima BiH. Često igraju prijateljske utakmice s momčadima iz susjednih zemalja Srbije, Hrvatske, a nastupaju i u CEFL (Central European Football League) ligi. Tu nastupaju momčadi iz Slovenije, Mađarske, Bugarske i već spomenutih Srbije i Hrvatske.

Oni su jedini predstavnik iz BiH. Pomogli su u osnivanju dvaju klubova u BiH, Tuzla Saltminers i Bijeljina Lavovi. Svaki sport u susjednim zemljama pa tako i u BiH je financijski zahtjevan, pogotovo ovaj, ali dok je ljubavi prema sportu i timskoga rada svaka prepreka se može prijeći. Veliku pomoć u organizaciji ovoga susreta imali su i od poslovnoga parka SPARK u Mostaru.

Iz Hrvatske u Mostar dolaze Dubrovnik Sharksi. U Hrvatskoj je football nešto rasprostranjeniji i Sharksi igraju flag football ligu (flag football = igra bez kontakta). Prošli tjedan igrali su turnir u Osijeku, a ovu nedjelju igrat će protiv Spartansa.

Sjajna prilika za promociju ovoga sporta, ali i sjajna prilika za upoznavanje novih ljudi, zabavu i druženje.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.