Američki gradić rekorder po broju kazni za prekoračenje brzine

Mali grad Morrison u Coloradu nastavlja održavati svoju reputaciju “grada radara”.

U razdoblju od samo dva tjedna su dvije nove kamere zabilježile 10.287 kršenja ograničenje brzine.

Novi radari su postavljeni u ožujku, ali je policija u razdoblju od 60 dana izdavala samo upozorenja. No, to razdoblje je isteklo u svibnju. Jedna kamera je fiksirana na raskrsnici, dok se druga nalazi na prikolici kako bi joj policija po potrebni mogla strateški mijenjati lokaciju, prenosi Klix.

Kamere su za samo dva tjedna, odnosno od 8. do 22. svibnja, zabilježile čak 10.287 prekršaja, a vozači su vozili najmanje 16 km/h više u odnosu na ograničenje brzine koje iznosi 40 km/h.

Šef policije Bill Vinelli je dodao da su policajci osobno izdali 135 kazni tijekom travnja što je praktično ništa u odnosu na 1.421 prekršaj koji je zabilježila kamera u samo jednom danu u svibnju.

Zahvaljujući ovim kaznama, u proračunu grada će završiti gotovo 400.000 dolara. Ipak, Vinelli je istaknuo da kamere nisu tu da prikupljaju novac, nego da su postavljene strateški u cilju povećanja sigurnosti na cestama.

Iako grad ima samo 396 stanovnika, on privlači mnogo posjetitelja i turista. Gotovo polovica proračuna grada Morrisona je 2021. godine “osigurano” zahvaljujući kaznama za prometne prekršaje.

Hrvatska ubrzano postavlja desetke novih radara i kamera

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.