Amel Tuka sportaš godine u BiH, Damiru Belji posebna nagrada

Atletičar Amel Tuka proglašen je sportašem godine u Bosni i Hercegovini u izboru Olimpijskog odbora BiH.

Tuka je ovo priznanje zaslužio nakon fantastične sezone u kojoj je postavio najbolje vrijeme na 800 metara u svijetu i osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Član Atletskog kluba Zenica ove godine osvojio je naslov dvoranskog prvaka Balkana na prvenstvu u Istanbulu, a nakon toga je u premijernom nastupu na jednom od mitinga Dijamantne lige u Monacu osvojio prvo mjesto uz najbolji rezultat sezone u svijetu. Sezonu je zaključio osvajanjem brončane medalje na SP-u u Pekingu.

U izboru za sportaša godine u BiH nominirane su bile i džudo reprezentativke BiH Aleksandra Samardžić i Larisa Cerić.

Osim nagrade za sportaša godine, na svečanosti u Olimpijskom muzeju BiH dodijeljena su priznanja u još pet kategorija.

Dvorana “Juan Antonio Samaranch”-Zetra,Sarajevo 8.12.2015.Damiru Belji uručeno posebno priznanje za izvrstan sportski rezultat od strane Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine !#TeamBeljo

Posted by Damir Beljo on 8. prosinca 2015

Za najuspješnijeg trenera u 2015. godini proglašen je izbornik kadetske košarkaške reprezentacije BiH Josip Pandža, dok je kadetska košarkaška reprezentacija BiH proglašena najuspješnijom reprezentacijom u godini na izmaku.

Najuspješniji sportski klub je ženski odbojkaški klub Bimal Jedinstvo.

Mladi košarkaški reprezentativac BiH Džanan Musa izabran je za najboljeg mladog sportaša u kategoriji juniora, a tenisačica Nafisa Berberović za najbolju mladu sportašicu u kategoriji juniorki.

Olimpijski odbor BiH dodijelio je i posebna priznanja. Posebna nagrada MOO-a dodijeljena je ministru civilnih poslova BiH Adilu Osmanoviću, a prof. dr. Safet Kapo dobio je priznanje za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta.

Posebna nagrada za istaknuti sportski rezultat dodijeljena je boksaču Damiru Belji.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.