Veleposlanstvo SAD-a u BiH o prekidu suradnje sa Vladom RS-a: Opasan put koji je Dodik odabrao

Iz Ambasade SAD-a u BiH reagirali su na današnju najavu predsjednika RS-a Milorada Dodika da će Vlada Republike Srpske prekinuti kontakt sa službenim predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva.

Kako su rekli iz Ambasade SAD-a u BiH, ovo je još jedan korak na opasnom putu koji je Dodik odabrao – putu izolacije i autoritarne vladavine, piše Klix.ba.

To je put koji ne ide u korist stanovnika Republike Srpske, Dodik tvrdi da ih štiti. Sjedinjene Države imaju dugogodišnje suradnje s institucijama Republike Srpske i nastavit ćemo pružati pomoć građanima Republike Srpske kao što smo to činili svih ovih godina, navode iz Ambasade.

Dodali su da neće pomoći režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv vlastitog naroda.

Ili koji koristi dobronamjernu stranu pomoć za potporu neustavnih ili antidejtonskih aktivnosti. Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvaćanje autoritarnih vođa šteti Republici Srpskoj. Dodikovi očajnički potezi stavljaju pod hipoteku budućnost vlastitih stanovnika kako bi poduprli svoj režim i korumpirane interese, zaključuje se u priopćenju.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da ovaj entitet prekida svaki kontakt sa osobljem američke i britanske ambasade u BiH.

Dodik je ovo uradio, kako kaže, kao odgovor onima koji su spremni da “bacaju osiromašeni uranij”.

Mi smo danas na sjednici Vlade donijeli odluku da se prekida bilo kakav kontakt sa osobljem britanske i američke ambasade. To je naš odnos prema tim zlotvorima koji su spremni da koriste osiromašeni uranij, rekao je Dodik komentirajući najavu da će London poslati u Ukrajini naoružanje koje sadrže osiromašeni uranij.

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut / PIXSELL)

4 komentara

  • Meni se svida ova vijest. Ne sto volim RS ili Dodika, jer SAD nema nikakvo pravo od BiH praviti svoju globalisticku prciju i koloniju. Oni su stvorili RS, neka sada gutaju.

    • Za 6:20, pa sta mislis po cijoj ce se glavi sve odbiti i ko ce morati gutati. Obicni ljudi u cijeloj BiH, kao sto je bilo i 90tih.

  • Dodik je obicna bahata budaletina. Sve ce se to obiti o glavu običnom srpskom narodu a i svima nama koji zivimo sa ovakvim budalama koje vode drzavu. Ovo samo stima Bakiru i ekipi oko njega. Jer na ovaj nacin njih dvojica balansiraju radikalizam i urusavaju svaku mogućnost za suzivot.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.