Amazon svojim zaposlenicima zabranio korištenje TikToka – Jabuka.tv

Amazon svojim zaposlenicima zabranio korištenje TikToka

Amazon je početkom prošlog tjedna zatražio od svojih zaposlenika da ne koriste i izbrišu kinesku aplikaciju za dijeljenje video sadržaja TikTok sa svojih mobilnih telefona, pozivajući se na “sigurnosne rizike”.

U poruci zaposlenicima Amazon je naveo da zaposleni moraju obrisati aplikaciju sa svih uređaja kojim pristupaju službenoj Amazonovoj elektronskoj pošti, a rok do kojeg su to morali napraviti je bio petak, 10. srpnja. Ako to ne bi napravili, zaposlenicima će se onemogućiti korištenje službene elektronske pošte.

Zabrana se ne odnosi na općenito korištenje TikToka – zaposlenicima Amazona će to i dalje biti dozvoljeno, ali ne preko uređaja kojima pristupaju Amazonovim aplikacijama.

TikTok je reagirao na ovu objavu i priopćio da je “sigurnost njihovih korisnika od najveće važnosti” i da je “tvrtka posvećena očuvanju privatnosti korisnika”: Iako nam se Amazon nije obratio prije slanja obavijesti zaposlenicima i još uvijek ne razumijemo njihovu zabrinutost, otvoreni smo za dijalog.

Na Twitteru hakirani profili Billa Gatesa, Joe Bidena, Baracka Obame, Elona Muska

Amazon, koji ima preko 500.000 zaposlenih u SAD, nije javnosti dala dodatna objašnjenja vezano za svoju odluku, piše Racunalo.com.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.