Amazon predstavio dron za nadzor unutrašnjosti doma

Oni koji imaju velike kuće ili stanove, ili raspored prostorija takav da ne mogu mnogo njih obuhvatiti iz jednog ugla, u slučaju da žele ugraditi videonadzor morat će se odlučiti na nabavku sustava s više kamera.

No, zašto bi kupovali više kamera i instalirali ih po cijeloj kući, kada nova tehnologija nudi i bolje rješenje. Njega su se domislili u Amazonu i sinoć predstavili – Ring Always Home Cam, pametni sustav kućnog videonadzora s autonomnim dronom.

Ovaj uređaj zamišljen je tako da se postavi u kuću, a nakon što se odredi tlocrt životnog prostora i dron “nauči” njime letjeti, može poslužiti za daljinski videonadzor cijelog doma. Nadzorni dron može se uklopiti u sustav zaštite doma koji se prodaje pod markom Ring, pa ga se može aktivirati uz postojeći alarm ili sustav pasivnog nadzora prostora.

Na zahtjev korisnika ili automatski pokrenut alarmom, Ring Always Home Cam polijeće, uključuje kameru, te snima sve zadane mu prostorije, dok video putem mobilne aplikacije uživo šalje vlasniku kuće.

Iz kompanije kažu kako je dron u letu dovoljno glasan da ga se jasno čuje, pa bi mogao poslužiti i za upozoravanje ili tjeranje nepoželjnih “gostiju”, kao što to prikazuje i priloženi najavni video. Kućište mu je plastično i lagano, dok su rotori zaštićeni plastičnim rešetkama za sigurniji let. Ugrađena je i tehnologija za automatsko izbjegavanje prepreka, piše Bug.hr.

Leteća nadzorna kamera prodavat će se za 250 američkih dolara, ali tek nakon što Amazon dobije sve potrebne certifikate za nju.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.