Amazon odustao od New Yorka

Američki div internetske prodaje Amazon objavio je u četvrtak da odustaje od otvaranja novoga sjedišta u New Yorku s 25.000 radnih mjesta nakon kritika newyorških političara nesklonih tom planu.

Nakon mnogo razmišljanja odlučili smo odustati od izgradnje novoga sjedišta u New Yorku, objavio je Amazon na svom blogu.

Određen broj lokalnih političara je jasno rekao da se protive našoj nazočnosti i da neće raditi s nama na izgradnji odnosa koje trebamo za ostvarenje tog projekta, objasnio je.

Amazon, čije je sjedište u Seattleu, objavio je u studenom da će izgraditi dva nova sjedišta, jedno u New Yorku, u Queensu, i drugo u predgrađu Washingtona.

Brojne newyorške demokratske istaknute osobe kritizirale su taj plan, od poreznih olakšica koje su bile obećane tvrtki, do zagušenja prometa metroom u toj četvrti, preko nedostatnih javnih konzultacija tijekom pregovora s gradonačelnikom i guvernerom New Yorka.

Amazon je precizirao da “za sada” neće tražiti novi lokalitet umjesto newyorškoga sjedišta, ali da nastavlja s planom otvaranja sjedišta u Washingtonu, s također 25.000 radnih mjesta i nešto manjim u Nashvilleu s predviđenih 5.000 radnih mjesta.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.