Aluminij pronašao novog opskrbljivača električne energije

Aluminij Mostar
Aluminij d.d. Mostar pronašao je novog opskrbljivača električnom energijom Li trading.

Radi se o opskrbi na najduže deset dana, a ugovor bi trebao biti potpisan do kraja dana, neslužbeno doznaje FTV od Neovisnog operatora sustava BiH.

Nakon što im je i službeno Elektroprivreda HZ-HB odbila isporučivati električnu energiju zbog neplaćene računa za siječanj ove godine u iznosu od 14 milijuna maraka, Aluminij je platio samo 200 000 maraka.

Iz ove tvrtke su ranije poručili kako očekuju da se vlasnici, posebno Vlada Federacije, uključe u rješavanje problema i da Aluminij postane tvrtka od strateškog značaja, prenosi Ero.tel.

(www.jabuka.tv)


21 komentar

  • Aluminij je smrt za sve svoje kooperante, neće oni sad struju od EP HZHB jer moraju plaćati struju za siječanj kad je MW koštao 65 eura, dok sad košta od 31 do 35 eura. Ostali su za 4 mjeseca dužni EP HBHZ skoro 60 miliona KM, nisu davali kapi, poneki mjesec PDV. Sad je cijena aluminija 1760 dolara, prije dva dana je bila 1850 dolara, trend pada je očigledan..
   Ali mislim da će ga opet izvući jer još uvijek je likvidan, imaju novaca što im je đabane bila struja, ali oni sad te novce ne žele vraćati EP HZHB već će se sad vozat od jednog do drugog društva, da što duže održe ovo stanje letargije, imali su 6 mjeseci da se dogovore sa strateškim partnerom, ali oni smatraju da to nije njihov posao već vlasnika, koji o tome nema pojma..
   Da gospodo nesposobna UPRAVO, to je vaš posao, JAD

 • SVE ŠTO VI OBJAVITE DA JE OD “” STRATEŠKOG ZNAČAJA” SARAJEVO ĆE RUŠITTI , GDJE SU VAM PREGOVARAČKE SPOSOBNOSTI ODNOSNO UMIJEĆE VOĐENJA POLITIKE U SVOJU KORIST

  10
  2
 • Dug se konpetira preko politickih partija. A pita li itko otkud duga, kako nastaje dug. Kako to da Aliminij vazda u dugu a njegovi direktori, menadzeri, ljudi u upravnim odborima milioneri. Lopovi su to pokrali i tako to ide distematski vec 20 god. Ako ne mogu biti profitabilni zatvorite ga i ugasite…

  18
 • Samo kad bi neka inspekcija smijela poviriti u Alu i pogledati tendere koje sklapa s privatnim svima bi bilo jasno zašto imaju dug. Tender za video nadzor prodje na 300 000km naplati se 570 000 itd itd čerupaju nenormalno dok se još ima šta očerupati.

  9
  1
 • Igra miša i mačke.Politika igra nepoštenu igru.Šta radi Sipa,smije li ući i pozatvarati menađere i upravu.Hhhaashhhaa….

 • Lopove, bivse direktore u zatvor. Procesuirati, istraziti nelegalne radnje, lazne tendere, upravu isto. Ukradeno vratiti i firma bi stala na noge. To je zlocin protiv naroda, radnika , zlocin gori od zlocina u ratu. Pokrali i opustosili sve pojedinci i ostavili tisuce obitelji u neizvijesnosti. Politika tu ima dobro umijesane prste. Lopovluk niti jedan veci se ne moze raditi bez politickih igraca, mentora. Ali politika kontrolira i Policiju i pravosude i zato nam i jeste ovako. Nece sami sebe procesuirati…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.