Alternativni pravci za prometovanje od Mostara do Čapljine

Danas je treći dan obustave prometa na magistralnoj cesti od Mostara prema Čapljini, u tri vremenska intervala, a vozači koji putovanje nisu u mogućnosti uskladiti sa tim intervalima, mogu neometano stići obilaznicom nakon skretanja na Buni za svega 10 do 15 minuta duže.

Iako je znak o obustavi prometa na južnom izlazu iz Mostara postavljen propisno uz ceste sa terminima u kojim je potrebno koristi obilaznicu, oni koji ne poznaju teren najbolje najčešće produže glavnim putem jer nije postavljena nikakva prepreka s obzirom da se promet neometano odvijati sve do mjesta Ševaš Njive gdje se izvode radovi.

Kako ne bi bili u situaciji da vas policijske patrole vraćaju sa mjesta obustave prometa čime ćete gubiti dodatno vrijeme, donosimo precizno mjesto skretanja, koje je na Buni.

Potrebno je tu koristiti skretanje puta za Stolac, koji vodi preko Bune, Gubavice, Pijesci, Domanovići, Čapljina, Počitelj.

Vožnja alternativnim putem navedene prometnice do Počitelja traje svega 10 do 15 minuta duže nego magistralnom cestom M-17 gdje se zbog zemljanih radova na “kritičnom” potezu pristupne ceste promet obustavlja do 12. srpnja i to u vremenskom razdoblju od 9 do 12:15 sati, od 13:15 do 15 sati, te od 17 do 19 sati, osim nedjeljom i praznicima.

S obzirom na visoke temperature, oni koji žele i imaju vremena za osvježenje mogu ovo putovanje iskoristi i za kratki odmor na poznatom mostarskom izletištu Buna uz rijeku Bunicu, te uživati u prirodi ili nekom ugostiteljskom objektu uz bogatu i raznoliku gastronomsku ponudu.

Treba napomenuti za vozače da u mjestu Žitomislići, prije mjesta izvođenja radova u Ševaš Njivama, imaju skretanje na put prema Međugorju i Čitluku, te da tu prometnicu također mogu koristiti kao alternativni pravac za doći do Čapljine i Počitelja uz nešto duže putovanje.

Vozači i putnici također mogu tijekom putovanja magistralnom cestom M-17 prema Ševaš njivama odmoriti od putovanja uz Bunske kanale koji su zaštićeni spomenik prirode, a nalaze se odmah uz magistralu s desne strane nakon prelaska mosta na Buni.

To je neotkriveni turistički biser Mostara i jedinstveno mjestu gdje se spajaju Buna i Neretva, te može biti sjaja lokacija za neke od najljepših fotografija sa tog putovanja i nesvakidašnje uživanje uz fenomen prirode na jugu naše zemlje.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.