Alfa Romeo sa sedam sjedala i hibridnim pogonom?

Čelnici Alfa Romea potvrdili su kako će jedan od tri buduća modela ove marke biti veliki SUV i da će upravo on predvoditi elektrifikaciju unutar kuće.

Veliki SUV zasnovan na arhitekturi Stelvia postat će najveći automobil u povijesti Alfa Romea, a zbog ukupnog smanjenja emisije CO2 dobit će blagi hibridni pogon orijentiran prije svega na performanse snage oko 400 KS.

Veliki SUV prvi je na popisu za razvoj jer je upravo takva vrsta automobila globalno vrlo privlačna, a na njima je i dobra zarada.

Prema riječima Roberta Fedelija, glavnog za tehniku u Alfi, veliki će SUV od Stelvia biti teži oko 200 kilograma, ali taj će se nedostatak lako nadoknaditi upotrebom električnog turbopunjača zahvaljujući hibridnom pogonu i 48-voltnom sustavu, piše RTL.hr.

Upravo takvu kombinaciju Fedeli vidi kao moguću uz Alfin DNA, dok smatra kako se plug-in hibrid nikako ne uklapa u filozofiju Alfa Romea.

“S dvolitrenim turbo motorom i e-turbom na 48 V može se postići oko 350 do 400 KS. Vozimo na simulatoru takav automobil, radimo na njemu i rezultat nije uopće loš”, kaže Fedeli.

Veliki Alfin SUV na tržište siže za dvije godine, a lako moguće je da u ponudi bude i verzija sa sedam sjedala jer to nude i njegovi glavni konkurenti poput Audija Q7 i Volva XC90. Nakon njega stići će nasljednik kompaktne Giuliette, a još nije odlučeno hoće li i Alfa 4C dobiti nasljednika.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.