Alen Halilović: “Osjećam da mogu biti dobar kao Modrić”

Hrvatski nogometaš Alen Halilović (23)  i ove sezone ima novi klub.

Ovo ljeto postao je igrač nizozemskog Heerenveena, u koji je stigao iz Standard Liegea nakon što je prethodno bio u Milanu. Kao i svake godine, mladi hrvatski ofenzivac ima golema očekivanja, a u Nizozemsku je došao kako bi igrao u kontinuitetu i razvijao svoj neosporni talent, za što u prijašnjim klubovima nije dobivao prilike, prenosi Index.hr.

“Standard je stalno lagao i radio mi probleme”

Htio sam očajnički otići iz Standarda, ondje se nisam osjećao dobro. Igrao sam prošle sezone, ali ovog ljeta situacija je bila drugačija. Dosta sam razgovarao s klubom, obećavali su mi puno toga, ali deset minuta kasnije događale su se drugačije stvari. Razočaravajuće je bilo i u Milanu i svi smo na kraju htjeli razlaz.

Heerenveen se javio sredinom kolovoza i nije bilo jednostavno zaključiti posao jer je Standard stalno izlazio s novim lažima i problemima. Srećom, Milan se uključio i Heerenveen je napravio sve kako bi me doveo. Drago mi je da sam ovdje, kazao je Halilović na početku razgovora za nizozemski Voetbal.

Odluku o dolasku u Heerenveen olakšao mu je i bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić. Razgovarao je i s Lukom Modrićem i Ivanom Perišićem, za koje kaže da su mu puno pomogli.

“Pranjić, Modrić i Perišić su mi puno pomogli. Svi u Hrvatskoj znaju za Heerenveen”

Svi u Hrvatskoj znaju za Heerenveen jer je ovdje igrao Danijel Pranjić. Razgovarao sam s njim i rekao mi je da je to dobar klub za mene, s mnogo mladih i talentiranih igrača. Bilo mi je bitno imati što veću minutažu, a za to imam veće šanse u Heerenveenu nego u Standardu. Razgovarao sam i s Lukom Modrićem i mojim prijateljem Ivanom Perišićem koji je nazvao neke ljude i rekao mi da Heerenveenov stil igre odgovara mojem. Puno mi je pomogao, rekao je ovaj mladi nogometaš.

Halilović ističe da je imao još ponuda, ali je odluka pala na ovu.

Imao sam ponuda iz Španjolske, gdje je niz klubova bio zainteresiran, mogao sam i u Italiju, Francusku i Rusiju, gdje sam mogao zarađivati pet puta više nego u Heerenveenu, ali ovo je bio pravi potez za mene i odgovara mi ova konkurencija. Želim pokazati da sam jedan od najboljih igrača u Eredivisie i da mogu doći tamo gdje zaslužujem biti, u europskom vrhu, vjeruje Halilović.

“Mogu biti kao Luka Modrić”

Iako se ne nazire njegov očekivani napredak, Halilović ne gubi nadu. Uvjeren je da će njegovo vrijeme kad-tad doći.

Kroz karijeru sam imao dosta koraka unazad, ali tek su mi 23 godine. Luka Modrić napustio je Dinamo s 23 godine, otišao je u Tottenham i ondje prolazio kroz teške trenutke, ali izborio se. Nekoliko godina kasnije otišao je u Real Madrid, u kojem ispočetka nije igrao, ali nekoliko godina kasnije vodio je Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva i okrunjen je za najboljeg igrača svijeta. Svi imaju svoj put, samo moraš biti koncentriran i znati što želiš. Želim pokazati što mogu, osjećam da mogu biti dobar kao Luka Modrić, zaključuje Halilović.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.