Albaniju pogodio najjači potres posljednjih godina, osjetio se i širom BiH

Potres jačine 6,4 stupnja po Richteru pogodio je Albaniju, a podrhtavanje se osjetilo u nekoliko država u široj regiji uključujući i BiH.

Prema informacijama Europskog mediteranskog seizmološkog centra, podrhtavanje je zabilježeno u 3:54 sati, a epicentar se nalazio ispod Jadranskog mora, pet kilometara od Drača na dubini od oko 10 kilometara.

Oko 3 sata isto područje pogodio je manji zemljotres jačine oko 3,1 stupanj po Richteru, a u 4:05 podrhtavanje je nastavljeno sa zemljotresom od 5,3 stupnjeva. Nedugo zatim dogodio se još jedan jačine 4 stupnja. Više potresa zabilježeno je u istom razdoblju na širem području Jadrana. Njihova jačina kretala se od 3 do 3,3 po Richteru.

U Draču je srušena najmanje jedna zgrada, a strahuje se da bi posljedice mogle biti puno gore. Kako piše Reuters, trenutno nema informacija o ljudskim žrtvama.

Potres su osjetili građani svih zemalja u okruženju, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Kosovo, Sjevernu Makedoniju, Grčku pa čak i Italiju i Bugarsku, prenosi Klix.ba.

Kretanje tla koje je trajalo najmanje 15 sekundi prijavili su stanovnici Sarajeva, Zenice, Mostara i Bihaća.

Podsjetimo da je Albaniju ljetos pogodio potres jačine 5,6 stupnjeva usljed kojeg je na više mjesta nastala znatna materijalna šteta, a ozlijeđeno je najmanje 100 osoba.

Današnji potres je bio najmanje 10 puta jači, s obzirom da snaga u Richterovoj ljestvici raste desetostruko nakon svakog pojedinačnog stupnja.

Albanija: Najmanje 150 ljudi ozlijeđeno nakon potresa, strahuje se da ima i mrtvih

Uznemirujuća snimka spašavanja albanskog dječaka zapelog u ruševini

Podsjećanje na potres koji je pogodio Albaniju ljetos, pogledajte na poveznici ispod.

Snažan i dugotrajan potres izazvao paniku u Albaniju, osjetio se i u Dubrovniku

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.