Aktivisti u Mostaru obilježili godišnjicu blokade deponije Uborak

Aktivisti Građanske inicijative “Jer nas se tiče” okupljanjem ispred deponije Uborak u subotu su obilježili godišnjicu blokade tog odlagališta komunalnog otpada, koja se prvi put dogodila prije četiri godine.

Građanska inicijativa “Jer nas se tiče” ponovno je pozvala vlasti Grada Mostara da poduzmu konkretne korake u rješavanju problema deponije Uborak. U suprotnom, njihovi aktivisti će nastaviti blokirati deponiju Uborak jer kako navode ne vide drugi način da se konačno počne raditi na rješavanju problema i zaštiti njihovih interesa, priopćeno je iz Građanske inicijative “Jer nas se tiče”.

Aktivisti su podsjetili da je blokada deponije prije četiri godine završila nakon intervencije policije.

Grad Mostar podnio je tada tužbu protiv aktivista u iznosu od 700.000 KM, odnosno protiv svih koji su sudjelovali u blokadi deponije koja je kasnije uspješno povučena, a uz to su izrečene kazne svim sudionicima blokade koje su vlasti identificirale te im je izrečena i zabrana okupljanja.

Aktivisti su skrenuli pažnju da, unatoč njihovim zajedničkim naporima, nitko nije odgovarao za način na koji je policija postupala prema građanima. Navode da je ono što su dobili u godinama koje su uslijedile, bio kontinuirani pritisak na građane od strane vlasti da se njihova borba uguši i česte ucjene građana u nadi da će se povući pod pritiskom, navodi se u priopćenju.

Iz Inicijative su napomenuli da se godišnjica poklapa i s Međunarodnim danom borbe protiv korupcije te su istaknuli da građani uvijek moraju imati pravo  boriti se za pravdu bez straha od odmazde i napada vlasti.

(www.jabukat.v)

2 komentara

  • Ha ha
    Ma sta se sve obiljezava, zasto ne bi i ovo…
    ,,godisnjica blokade Uborak”
    Nemaju aktivisti drugog posla.
    Da su se umorili ne bi jm palo na panet obiljezavati gluposti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.