Ako tijelu nedostaju ova dva minerala, nikada nećete smršati

Svi kažu kako dijeta zahtjeva jak karakter. Međutim, mnogi ne znaju da nedostatak određenog vitamina u tijelu izaziva jaku želju za slatkišima ili za brzom hranom.

Nutricionisti savjetuju da se u ishranu uvedu cink i krom, što će doprinijeti bržem i sigurnijem gubitku kilograma, piše Kurir.

Krom pomaže stanicama da apsorbuju glukozu, povećavajući tjelesnu osjetljivost na insulin. Kada ima dovoljno hroma u organizmu, tijelo koristi ugljene hidrate koji su ušli u tijelo kao izvor energije, bez pretvaranje u mast.

Ako vam nedostaje krom, neprestano imate želju za slatkišima, ne možete izdržati glad, a tijelo žudi za čokoladom.

Krom možete naći u plodovima mora, govedini, mesu peradi, sjemenu bundeve.

Ako ste na dijeti neka to bude ishrana koja uključuje ove proizvode.

Cink je odgovoran za metaboličke procese u organizmu, posebno za varenje masti i ugljenih hidrata. On ima moge druge važne funkcije u ogranizmu, posebno dobrinosi fizičkoj izdržljivosti, imunitetu, pamćenju i funkcioniranju reproduktivnih sustava.

Bez dovoljne količine cinka u organizmu, nećete nikada postići željene rezultate dijete.

Tijelo cink dobiva preko hrane. Hrana bogata cinkom je kvasac, susam, sjeme bundeve, govedina, kakao, žumance, brašno od cijelog zrna pšenice.

Ako vam do sada dijete nisu uspijevale, nađite neku koja će sadržavati gore pomenute proizvode, ili jednostavno uključite u ishranu dodatke sa ovim mineralima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.